Aktuelt
Image

Hovedtariffoppgjøret 2018 i Virke (HUK-område) er i gang

(06.09.2018) Forhandlingene i hovedoppgjøret for MFOs medlemmer i tariffområde Virke (HUK-område) ble innledet i dag kl. 10.00. Det skal forhandles på alle 7 overenskomster hvor MFO er part:

  • Landsoverenskomst for helse og sosiale tjenester
  • Landsoverenskomst for Spesialisthelsetjenesten
  • Landsoverenskomst for virksomheter
  • Landsoverenskomst for utdanning
  • Landsoverenskomst for høyskoler
  • Landsoverenskomst for museer og andre kulturinstitusjoner
  • Landsoverenskomst for barnehager

Det er satt av 2 dager til forhandlingene. Vi legger ut informasjon om resultatet så snart dette foreligger.

Image

Enighetsprotokoll for forhandlingene i Virke-HUK-området

(06.09.2018) Klokka 20 torsdag 6. september ble det undertegnet enighetsprotokoll for forhandlingene i Virke-HUK-området. Forhandlingene har vært spesielt utfordrende på området som handler om Museer og andre kulturinstitusjoner. Partene har likevel vært konstruktive og opptatt av å komme fram til en løsning.

Image

Kommunalkonferansen 2018

(04.09.2018) Tillitsvalgte, medlemmer og ansatte i forbundene i LO Kommune er invitert til et spennende verksted med politikk, debatt, erfarings- og kunnskapsutveksling, kunst og kultur.

Temaene for årets konferanse er digitalisering og ny teknologi, næring og samfunnsplanlegging, klasse og ulikhet, sentrum og periferi. 

Image

Selvstendig, men ikke alene

(31.08.2018) LO Selvstendig inviterer til lanseringskonferanse 27. september på Oslo Kongressenter, Folkets Hus. LO Selvstendig er et samarbeidsorgan i regi av LO med deltakelse fra LO-forbund som organiserer selvstendig næringsdrivende.
Målet er å rekruttere flere selvstendige til LO-forbundene.

Påmelding innen 17. september med navn, epostadresse og forbund til th@lo.no
Arrangementet er gratis. Begrenset antall plasser.

Image

Pensjonsopptjening for frilansere (midlertidig ansatte)

(05.07.2018) I forbindelse med tariffoppgjøret 2016 ble det avtalt en ny midlertidig pensjonsordning for ansatte i symfoniorkestrene (ikke KORK), teatrene omfattet av teateroverenskomsten, Operaen i Kristiansund og Den Norske Opera & Ballett. Ordningen ble i årets hovedoppgjør besluttet prolongert til 2020. 

Image

Skuffende kjennelse om reiseregulativet

(25.06.2018) Fem måneder etter bruddet med staten om reiseregulativene kom kjennelsen fra særskilt tvistenemnd i tvistesaken mellom hovedsammenslutningene i staten og staten ved Kommunal- og moderniseringsdepartementet. Resultatet er skuffende på flere områder, men vi har også fått gjennomslag på viktige områder.

Image

Rammeavtale om vilkår for oppdragstakere i Den kulturelle skolesekken.

(30.05.2018) Forhandlingsutvalget for DKS i Musikernes fellesorganisasjon og KS har inngått en rammeavtale om vilkår for oppdragstakere i Den kulturelle skolesekken. Avtalen regulerer blant annet de økonomiske vilkårene for kunstnere som oppdragstakere, rammer for oppdraget, oppdragsgiver og oppdragstakers plikter og immaterielle rettigheter.

Image

Bestill advokatforsikring gjennom MFO

(27.04.2018) Som MFO-medlem har du allerede gratis advokatbistand i spørsmål og tvister knyttet til yrkesutøvelse, men med LOfavør advokatforsikring sikrer du deg også på det privatsrettslige plan. Advokatforsikringen sikrer deg rett til ubegrenset advokathjelp innen privatlivets viktigste rettsområder (www.help.no/mfo). 

Husk at advokatforsikringen er billigere når du bestiller den direkte fra MFO - kun kr 69,- pr. mnd!

Send en e-post til: 
medlemsservice@musikerorg.no for bestilling.

Image

Meld deg på webinar - Skattemelding for selvstendig næringsdrivende

(17.04.2018) Det har vært stor pågang på vårt webinar: Skattemelding for selvstendig næringsdrivende

Til dere som står på venteliste på webinare 18. april - vi har nå lagt ut ledige plasser på nye datoer. 

Håper dere finner en dato som passer her:
https://www.mxst.no/kursgruppe/webinar-skattemelding

Image

Pilegrim i orgelsko søker deltagere

(16.04.2018) Er du mellom 7 og 25 år og spiller orgel? Nå kan du søke om å delta i Pilegrim i orgelsko - et nasjonalt prosjekt for orgelspillende barn og unge. 
PIO i Stavanger har plass til flere deltagere enn tidligere, så i år kan også orgel- og kirkeemusikk-studenter søke. I tillegg åpner vi for at deltagere som har vært med på PIO tidligere kan delta igjen.

 

>> Neste side - 1   2   3