Aktuelt
Image

"Somliga går med trasiga skor" på Notodden Blues Festival for 7ende gang

(12.06.2017) "Somliga går med trasiga skor" er tittelen på et samarbeidsprosjekt mellom Notodden Blues Festival, LO og Norsk Folkehjelp. Sammen skal LO og bluesen ha flere solidaritetskonserter under årets festival i august. Prosjektet startet i det små i 2011 med en gratiskonsert på festivalens siste dag. Siden den gang har prosjektet vokst og i år arrangeres det gratiskonserter hver eneste dag under festivalen. Søndag 6. august avslutter Bjørn Eidsvåg avslutt årets festival med solidaritetskonsert på Hovigs Hangar. 

MFO søker forbundssekretær

(06.06.2017) Musikernes fellesorganisasjon søker forbundssekretær i 100 prosent stilling, med kommunal sektor (KS) som hovedansvarsområde. Søknadsfristen er 23. juni.
Last ned stillingsannonsen

Arbeidsretten: Søndagsforestillinger er ikke tariffstridig

(16.05.2017) I går ble det avsagt dom i arbeidsretten om søndagsforestillinger ved Det Norske Teatret. Norsk Skuespillerforbund fikk ikke medhold i sin påstand om at teatret har brutt tariffavtalen. Dommen vil også få konsekvenser for MFOs medlemmer og for alle andre ansatte ved de offentlig finansierte institusjonsteatrene. 

Image

Fakta om pensjonsordningen ved Operaen

(28.04.2017) Operapensjonsordningen har den siste uka vært gjenstand for engasjerte diskusjoner og opptil flere oppslag i pressen. MFO gir deg derfor noen fakta om den mye omtalte ordningen.

Image

Invitasjon til Kommunalkonferansen 13.-14. juni

(25.04.2017) Årets kommunalkonferanse er en faglig og politisk mobilisering til stortingsvalget i september. Vi inviterer tillitsvalgte, medlemmer og ansatte i forbundene i LO Kommune til valgverksted med debatt, politikk, erfarings- og kunnskapsutveksling, nyheter og kultur.

Image

Innlegg: Forfeilet pensjonsdiskusjon

(22.04.2017) Som mor til en 17-åring som har valgt bort ordinær videregående skole for å utdanne seg innen klassisk ballett, er jeg opptatt av det pågående arbeidet med å endre pensjonsordningen for dansere og sangere i den norske Opera og Ballett, skriver siviløkonom og jurist Gøril Bjerkan i dette innlegget som stod på trykk i Dagens Næringsliv 20. april.

Nye anbefalte minstesatser

(31.03.2017) Arbeidsutvalget i MFO har vedtatt å regulere fem av forbundets anbefalte minstesatser i næring med virkning fra 1. april 2017. Reguleringen gjelder satsene for studio fonogram, konsert, seminarer, kirkelige handlinger og innstudering til kirkelige handlinger. 

Image

Musikerpakken 2017 er klar til nedlasting

(06.03.2017) Musikerpakken 2017 er nå klar til gratis nedlasting for MFOs medlemmer. Musikerpakken er som vanlig produsert av Otto Risanger, og er oppdatert med 2016-17-regler.
Pakken består av 6 digitale bøker: «Musikere og skatt», «Næringsoppgaven - gjør det selv», «Sykepenger og trygd i småbedriften», «Beste selskapsform - fordeler og ulemper», «Lønn, frilans, næring - hva er best, når?» og «Moms - ikke moms?».

Image

MFO gir 100 000 til norsk musikk

(04.03.2017) I forbindelse med bransjefestivalens 20års-jubileum gir MFO by:Larm 50 000 kroner for lang og tro tjeneste. MFO overfører også 50 000 kroner til MFOs vederlagsfond som støtter utøvende musikere med tilskudd til blant annet CD-innspillinger, konserter og turneer. 

Image

MFO på by:Larm 2017

(28.02.2017) MFO hjelper deg også på festival!

Skal du spille på by:Larm denne uka? Vi fikser gitaren din gratis!
Espen Østgård fra Østgård gitarmakeri fikser småting, bytter strenger og gjør set-up på din gitar, bass eller ukulele. Espen står til tjeneste på Comfort Hotel Xpress i Møllergata torsdag, fredag og lørdag kl. 15.00 til 20.00.

I tillegg er Hans Ole Rian, Anders Hovind, Christine Thomassen, Trond Brandal, Lars Christian Fjeldstad og Erica Berthelsen tilstede på Vulkan alle seminardagene.
Ta kontakt om det er noe vi kan hjelpe deg med!

>> Neste side - 1   2