Aktuelt / Eldre nyhetssaker / 2003

Nettverk for orkestertillitsvalgte

( 20.10.2003 )

Mange tillitsvalgte i orkestrene har etterlyst et forum for å drøfte spørsmål av felles interesse. For å imøtekomme behovet, har MFO nå tatt initiativet til et nettverk for orkestertillitsvalgte. Men selv i en virtuell tidsalder er det fortsatt best å møtes ansikt til ansikt noen ganger, og tillitsvalgte fra hele området var i midten av oktober samlet på Mastemyr hotell utenfor Oslo for å blåse liv i nettverket.

Nettverksbygging i praksis, 16.-17. oktober 2003
Etter som orkesterfamilien nå er utvidet med Det norske Blåseensemble og Kristiansand blåseensemble i tillegg til symfoniorkestrene, Operaorkestret og Kringkastingsorkestret, deltok mer enn 20 tillitsvalgte på møtet. I to dager ble bl.a. nettverksbygging, orkesterpolitikk og tariffarbeid grundig diskutert, og tanken er at diskusjonen skal fortsette mer eller mindre kontinuerlig ved hjelp av e-post og etter hvert i et eget diskusjonsforum på forbundets internettsider.
Det blir i løpet av de nærmeste ukene utarbeidet referat fra møtet, og det vil bli satt opp noen enkle retningslinjer for nettverket. Den første store prøven på om denne arbeidsformen fungerer, blir selvsagt tariffrevisjonene våren 2004. Med virksomhetsvise overenskomster og mer eller mindre samtidige forhandlinger i 9 orkestre og korps, må kommunikasjonen både mellom de tillitsvalgte og mellom tillitsvalgte og forbundet fungere knirkefritt. Foreløpig virker opplegget lovende.
 
s