Aktuelt / Eldre nyhetssaker / 2011

MusikkteaterForum: Mesterklasse med Staffan Aspegren

( 09.11.2011 )

MusikkteaterForum arrangerer mesterklasse med Staffan Aspegren søndag 13. november, og tilbyr MFOs medlemmer å delta til medlemspris.
Staffan Aspegren har lang fartstid som musikalregissør og er en foregangsmann når det gjelder å fremme musikal som kunstform. På denne mesterklassen vil Staffan jobbe med interpretasjon og diksjon. Det skal jobbes med sanger fra det klassiske musikalrepertoaret, og ikke rock- og popmusikaler. Aktive deltakere må ta med egen sang.

Nøkkelinformasjon
Dato: 13. november
Sted: Musikkteaterskolen, Sandakerveien 72, 0484 Oslo
Tid: Kl. 11.00 til 15.00

Pris medlemmer
Aktive deltagere: 300,-
Passive deltagere: 200,-
Studenter (passive) 100,-

Pris ikke-medlemmer
Aktive deltagere: 700,-
Passive deltagere: 500,-

Påmelding: post@musikkteaterforum.no

NB: Studenter har kun mulighet til å være passive deltakere

Om foredragsholderen
Staffan Aspegren er svensk teater-, musikal- og operaregissør. Blant hans oppsetninger på Gøteborgsoperaen kan vi nevne Madam Butterfly, West Side Story, Macbeth, Sound of Music (2004), A Chorus Line, Kiss me Kate og Läderlappen i en Gøteborgversjon signert Calle Norlén.

På Norrlandsoperaen har han blant annet regissert Eugene Onegin (1988), Rusalka (2006) og West Side Story (2010). Aspegren jobber også som pedagog på operahøyskolen i Stockholm og Gøteborg, samt på Ballettakademien i Gøteborg. Blant hans internasjonale oppsetninger, er bl.a. Sweeney Todd i Helsinki og West Side Story på operaen i Roma. Han har gjestet samtlige svenske operahus med opera- og musikaloppsettninger.

I svensk teater har han blant annet satt opp Amadeus på Stockholms stadsteater og Cooking with Elvis på Göteborgs stadsteater, En midtsommernatts drøm på Västerbottensteatern og Full galopp på Fria Teatern. Aspegren har også regissert radioteater, for eksempel Dracula av Bram Stoker, Radioteatern Stockholm. I dag regnes Aspegren som en av Skandinavias ledende scenekunstnere innen sin sjanger.
 
s