Aktuelt / Eldre nyhetssaker / 2017
Image

#nårmusikkenstilner: MFO iverksetter tiltak umiddelbart

( 22.11.2017 )

Aftenposten har i kveld, 22. november publisert to opprop mot seksuell trakassering i musikkbransjen, ett undertegnet av 706 kvinner i musikkbransjen og ett undertegnet av 295 kvinnelige sangere. Hvis du som er MFO-medlem har opplevd trakassering eller overgrep kan du gjerne kontakte MFOs advokat Lars Chr. Fjeldstad på telefon 951 44 660. Lars har taushetsplikt, så du kan være sikker på at din historie ikke kommer ut.

– Vi i MFO og våre samarbeidspartnere kommer til å ta ordentlig tak i dette, så mye som vi kan. Dette problemet er ikke noe en emneknagg kan løse, det krever vedvarende arbeid over tid, sier forbundets nestleder Christine Thomassen (bildet).

Som en følge av #nårmusikkenstilner har MFO nå en egen kontaktperson for medlemmer som har opplevd trakassering eller overgrep.

– Omfanget av det som nå har kommet fram om seksuell trakassering og overgrep i musikkbransjen gjør at vi ser oss nødt til å sette i verk noen umiddelbare tiltak, sier Christine Thomassen. – Det er hjerteskjærende å lese om de forferdelige opplevelsene våre medlemmer og andre i musikkbransjen har vært igjennom og vi ønsker å bidra der vi kan.

Opprop fra 706 kvinner i musikkbransjen (Aftenposten)
Opprop fra 295 kvinnelige sangere (Aftenposten)

 
s