Aktuelt
Image

MFO gir 100 000 til norsk musikk

( 04.03.2017 )

I forbindelse med bransjefestivalens 20års-jubileum gir MFO by:Larm 50 000 kroner for lang og tro tjeneste. MFO overfører også 50 000 kroner til MFOs vederlagsfond som støtter utøvende musikere med tilskudd til blant annet CD-innspillinger, konserter og turneer.

- by:Larm har i en årrekke bidratt til utviklingen av norsk musikk og musikkbransje, sier MFOs nestleder Christine Thomassen. For norske artister som vil vise seg fram for norsk og internasjonal musikkbransje er by:Larm i særklasse. I tillegg er by:Larm en viktig arena for profesjonaliseringen av musikkbransjen i Norge. MFOs bidrag er dermed en velfortjent bursdagsgave, sier Thomassen som overrakte gaven til by:Larm-stifter og daglig leder Erlend Mogård Larsen fredag kveld.

-Denne gaven kommer godt med, sier Mogård Larsen. Det er tøft å drive musikk- og bransjefestival. Uten støtte fra Norsk kulturråd, Oslo kommune og gode samarbeidspartnere hadde vi ikke kunnet holde på i så mange år.

MFOs vederlagsfond støtter utøvende musikere med tilskudd til turneer, innspilling av musikk, konserter og andre prosjekter. Fondet har i 2017 en ramme på to millioner kroner og femti tusen til fordeling med MFOs ekstra overføring i forbindelse med by:Larm.

-Vi ville gjerne matche gaven til by:Larm med noe som vi vet går direkte til de som skaper musikken og da var det naturlig å tenke på vederlagsfondet, sier Thomassen.

-Søknadsmengden øker i takt med at det blir mindre penger i ordningene til Norsk kulturråd, sier Anders Hovind som er styreleder i fondet. Det er derfor svært gledelig med ekstra penger i potten i år, de kommer garantert godt med, avslutter Hovind.

 
s