Aktuelt / Eldre nyhetssaker / 2015

Kulturskolerådet ønsker bidragsytere til forskningskonferanse

( 23.04.2015 )

Konferansen arrangeres 27.-28. oktober 2015 i Trondheim, og fristen for å sende inn sammendrag av aktuelle prosjekt er 1. juni.

Det er Nettverk for kulturskolerelatert forskning i samarbeid med Norsk kulturskoleråd og Dronning Maud Minnes Høyskole for barnehagelærerutdanning (DMMH) som inviterer til konferansen «Cutting edge kulturskole!». Den setter kulturskolen i det 21. århundre i manesjens rampelys.

Arrangøren beskriver samtiden som en hybrid av identiteter, kulturer, stemmer og forståelser som er i stadig bevegelse der estetiske læringsaktiviteter knyttet til ulike kunstfag har en viktig funksjon. Og da mener arrangøren at kulturskolen har mulighet å være cutting edge - i front - nå det gjelder barn og unges læring, identitetsskaping og danning.

Anna-Lena Østern er leder for det kulturskolerelaterte nettverket i interimperioden. Konferansen har en programkomité bestående av Øivind Varkøy, Morten Sæther, Tone Østern, Merete Wilhelmsen, Mari Ann Letnes og Lea Moxness.

Tema for konferansen 2015 er forsknings- og utviklingsprosjekt knyttet til hvordan kulturskolen kan være i front og utvikle praksiser, arenaer og møtepunkter som gjør kulturskolen til en slik sentral aktør.

Arrangøren mener konferansen er av interesse for kunstpedagoger, kunstner-lærere, forskere, (kultur)skoleledere, PhD- og masterstudenter på et bredt, dynamisk og flerfaglig kulturskolerelatert forskningsfelt.

Les mer på denne siden.

 
s