Aktuelt / Eldre nyhetssaker / 2005

Godbit til by:Larm-artistene

( 07.12.2005 )

 


Når by:Larm 2006 slippes løs i Tromsø 9.-11. februar vil MFO for fjerde år på rad ha med seg en solid lekkerbisken til de medvirkende artistene. Fram til 1. mai vil nemlig alle som opptrer i det offisielle live-programmet få tilbud om gratis gjennomgang av usignerte platekontrakter, forlagsavtaler og managementavtaler, uten at det stilles krav om medlemskap i MFO.

 

– Vi registrerer at by:Larm har hevet terskelen for å delta i konsertprogrammet, og dermed antar vi at tilbudet vil være aktuelt for en enda større andel av artistene enn tidligere, sier forbundsleder Arnfinn Bjerkestrand.

– Også andelen av MFO-medlemmer i live-programmet ser i 2006 ut til å bli høyere enn tidligere. Disse har naturligvis tilgang til gratis kontraktgjennomgang året rundt, pluss at vi kan gå inn i eventuelle tvistesaker som måtte ha oppstått rundt avtaler som allerede er inngått. Det kan vi jo ikke gjøre på vegne av ikke-medlemmer, sier Bjerkestrand.

Tilbudet står i prinsippet åpent fra det øyeblikk den enkelte by:Larm-artist blir klar over det. Man trenger altså ikke vente til februar med å gjøre bruk av tilbudet. MFO foretrekker at forespørsler om bistand sendes per epost.

I løpet av kort tid vil MFO ansette en jurist i nyopprettet stilling, og det innebærer en kraftig oppgradering av forbundets tilbud til grammofonartister.

Tradisjonen tro er det et MFO-medlem som fronter forbundets annonse i by:Larm-avisa. Tidligere har Bent Sæther (2003), Hanne Hukkelberg (2004) og Rune Berg (2005) hatt oppgaven som blikkfang, og i 2006 overtas stafetten av den notoriske hitmakeren Ivar «Ravi» Chr. Johansen.
 
s