Aktuelt / Eldre nyhetssaker / 2005

Trigger takker for i år - og ser framover

( 17.11.2005 )

 


Årets Trigger-seminarer er overstått, og prosjektleder Petter Almvik melder om tre vellykkede seminardager. Med på laget i år var Sissy Wish, Erlend Mokkelbost (JR Ewing), Jan Erik Haglund (Unit Management), Marit Karlsen (Trust Me Records), Anders Odden (MFO) og Siri Narverud Moen (Urørt, NRK). Disse leverte ifølge Almvik meget gode foredrag om hvordan man kan leve i og av musikkbransjen, og ga deltagerne gode råd om hva de bør og ikke bør gjøre for å lykkes med sin musikk.

 

Vellykkede seminarer

I Verdal i Nord-Trøndelag deltok 120 deltagere fra hele Trøndelag i seminaret 10. oktober. Flere representanter fra media var der, og Sissy Whish brukte store deler av dagen i radiointervjuer med forskjellige kanaler, forteller Almvik. Seminaret ble avholdt på Verdal videregående skole, og Almvik takker i ettertid de lokale ildsjelene for all hjelp. 17. oktober besøkte Tromsø, og gjennomførte seminaret på ungdomshuset Tvibit. Rundt 40 mennesker fant veien dit på denne kalde mandagen. Takket være en fin gjeng på Tvibit gikk dagen knirkefritt, og vi gleder oss allerede til By:Larm 2006 som skal avholdes i Tromsø. 24. oktober var det tilslutt Bergens tur. Her ble Trigger møtt av BRAKs alltid like blide og trivelige Line Endresen og resten av gjengen på USF Verftet. 20 BRAK-medlemmer var invitert og møtte opp en regnfull oktoberdag. Desverre måtte Langhaugen videregående skole melde frafall i siste liten, men seminaret gikk som planlagt, og deltagerne fikk prata litt ekstra med foredragsholderne etter endt seminar.

Trigger ser framover
Som prosjektleder for Trigger, og etter å ha jobbet med kompetanseheving innen rock og populærmusikk i snart 3 år, ser Almvik helt klart at seminarer av denne typen er veldig viktig og betydningsfullt. — Med Musikernes fellesorganisasjon som samarbeidspartner, har vi sammen funnet frem til et seminaroplegg som fungerer både for unge og helt uetablerte musikere, samt de som er kommet et lite steg videre, og som etterhvert er gode nok til å nå gjennom nåløyet til By:Larm, sier Petter Almvik. — Men det er alltid rom for forbedringer, og når vi nå skal begynne å se mot 2006 og nye seminarer, så tar vi med oss all ris og ros, og går inn for å gjøre disse seminarene enda mer aktuelle og enda mer skredderlydd for den uetablerte musiker eller fremtidige bransjemann eller bransjekvinne.

Takker for et fint år
En interresant observasjon Almvik gjør seg, er at veldig mange jenter møter opp på disse seminarene, og de er også de meste aktive når det kommer til involvering og spørsmål til foredragsholderne. Dette er et lovende tegn for framtida, da det utvilsomt er påkrevd med bransjekunnskap for å kunne overleve i musikkbransjen. Almvik retter også en takk til Apple Computers og Marek Andreasson, som har vært med rundt på Trigger og vist frem hvordan man kan jobbe med musikk på datamaskinen.
Endelig takker Petter Almvik alle som har hjulpet til med å gjennomføre disse seminarene, foruten alle deltagerne. — Selv om det ikke blir flere seminarer før til neste år, så er vi tilstede året rundt på vår nettside www.triggerweb.no, Der kan du gå inn og holde deg oppdatert på hva som skjer, og melde deg på Trigger 2006 når den tid kommer, avslutter prosjektleder Petter Almvik.
 
s