Aktuelt / Eldre nyhetssaker / 2013

Actor-musicianship with Jeremy Harrison - 4-day workshop

( 15.02.2013 )

Skuespiller-musikeren er dukket opp som et nytt begrep, og stadig oftere kreves det at skuespillere også skal beherske et musikkinstrument – eller at musikere også må være skuespillere. Instrumentene finner veien fra graven og opp på scenen, og danner grunnlaget for spennende konsepter. Musikkteaterfeltet i Norge er inne i en spennende endring der nye stemmer og uttrykk begynner å blomstre. Samtidig trues orkestrene i musikkteatret av stadig større bruk av singback – men kanskje finnes det andre måter å tenke levende musikk inn i teatret på? Kan levende musikk være premissleverandør for nye teaterformer?  

Skuespillersenteret tar tak i dette, og tilbyr et eksklusivt kurs med en av Storbritannias ledende utøvere og pedagoger!

Når: 18. til 21. mars
Fra: 10:00 til 16:00
Hvor: Norsk Skuespillersenter, Welhavensgate 1, Oslo
Påmelding og mer informasjon: www.skuespillersenter.no
PRIS: 1000,-

Jeremy Harrison har vært med som actor-musician siden uttrykket dukket opp og vant popularitet på midten av 90-tallet. Han var en av stjerneregissør John Doyles ledende utøvere da Doyles actor-musicianship-versjoner av kjente musikaler for første gang tok Britisk teater med storm. I dag er han leder for den anerkjente utdanningen i actor-musicianship ved Rose Bruford College i London.

Kurset egner seg for skuespillere som spiller et instrument (man behøver ikke være på profesjonelt nivå) eller musikere som har erfaring fra å spille teater. Andre som arbeider med forskjellige former for musikkteater oppfordres også til å søke.

Kurset holdes på engelsk, og er også åpent for internasjonale deltakere.

 
s