Hvem er du? / Student / elev

Student / elev

Som ung utøver eller student vil du komme i situasjoner hvor du har behov for råd, veiledning og støtte fra erfarne kolleger.

Media forteller ofte om utøvere som «har fått platekontrakt». En platekontrakt er selvfølgelig ingen gave, men et juridisk bindende dokument for deg. Slike kontrakter kan dessuten ha svært lang varighet. Som ung utøver bør du snakke med MFO før du undertegner en platekontrakt. Musikkbransjens kontraktspråk kan være vanskelig å sette seg inn i på egen hånd, og fallgruvene er mange.

Som student tar du sikkert jobber ved siden av studiet. Får du riktig betaling? Får du betaling i det hele tatt? Eller går oppdragsgiveren under jorda på regnskapets dag? MFO hjelper deg både med å fastsette riktig betaling, og å få pengene utbetalt.

Hva gjør du hvis instrumenter og utstyr som du er avhengig av, blir stjålet eller ødelagt? MFOs medlemmer har tilgang til landets beste og absolutt billigste instrumentforsikring.

En dag er studiene over, og du skal for alvor ta fatt på yrkeslivet. Hvor godt forberedt er du på virkeligheten som møter deg? Som studentmedlem i MFO legger du et godt grunnlag for å gjøre de riktige tingene når studiene en gang tar slutt.

MFOs hovedorganisasjon, LO, arbeider politisk for at studiefinansieringen skal være så god at den fremmer lik rett til utdanning, og at den gjør det mulig å være heltidsstudent. MFO og LO mener at renta på studielånet må være forutsigbar og politisk styrt.

Hva koster medlemskapet?

MFOs student- og elevmedlemskap koster kr 500,- per år. Medlemskapet løper fra 1. august til 31. juli.

Kollektiv hjemforsikring

Som studentmedlem er du tilsluttet Kollektiv hjemforsikring. Som elevmedlem er du ikke tilsluttet denne forsikringen.

Nyhetssaker og informasjon fra MFO finner du under Aktuelt for studenter.

Hvem kan bli studentmedlem i MFO?

  • Studentmedlemskapet i MFO har svært fordelaktige vilkår, derfor er det nødvendig med tydelige grenser for hvem som kan tegne dette medlemskapet. Hvilke grenser som gjelder, kan du lese her.