Hvem er du? / Kirkemusiker / Aktuelt for kirkemusikere
Image

Pilegrim i orgelsko (PIO) under Oslo internasjonale kirkemusikksymposium

Pilegrim i orgelsko (PIO) gjekk av stabelen helga 2.-4. mars, under Oslo internasjonale kyrkjemusikkfestival. Tema var folkemusikk, og i dette fjerde PIO-prosjektet møttest folkemusikarar og organistar i alderen 11-20 år, for å gi nytt liv til kombinasjonen folkemusikk og orgel. Folketonane i salmeboka var utgangspunktet for samspel og improvisasjon denne helga, og både under konserten i Paulus kyrkje og festivalhøgmessa i Sofienberg kyrkje snødde det tett, av sterke, vakre augneblinkar.

Salmereise 2018

Norsk hymnologisk forening arrangerer salmereise 21. til 25. mai 2018 som en rundreise til Norge, Sverige og Danmark.
Påmeldingsfrist 20. mars. Du kan lese om turen her.

Seminar for utenlandske kirkelige ansatte og deres mentorer

(02.01.2018) Nidaros bispedømme arrangerer tredagers kurs for utenlandske kirkelige ansatte i Erkebispegården i Trondheim i dagene 6.-8. mars 2018. Også kirkemusikere med utenlandsk bakgrunn er velkomne til å søke om deltakelse. Det forutsettes at arbeidsgiver innvilger permisjon og at deltakerne har en lokal mentor som kan følge opp den ansatte i et år. Se mer info på denne lenka.
Påmeldingsfrist 15. januar.

Pilegrim i orgelsko fortsetter i høst

Har du orgelelev? Pilegrim i orgelsko (PIO) fortsetter i høst og arrangeres i samarbeid med Bergen kirkeautunnale.

Barnekorseminar ved NMH 23.-24. januar 2017

Norges musikkhøgskole inviterer til to dagers barnekorseminar med Gunnel Fagius, Anne Karin Sundal-Ask og Linn Andrea Fuglseth 23.-24. januar.
Påmeldingsfrist 13. januar.

Forhandlingene om overføring av kirkelige ansatte i staten til ny arbeidsgiver er fullført

Forhandlingene om Hovedavtale og Hovedtariffavtale for statsansatte i Den norske kirke er avsluttet med enighet om en tilleggsavtale til gjeldende tariffavtaler i KA-sektoren.

Tirsdag 29. november ble protokollen mellom KA på den ene siden og MFO og de andre arbeidstakerorganisasjonene undertegnet. Etter krevende forhandlinger ble partene enige om lønns- og arbeidsvilkår for alle ansatte i det nye rettssubjektet Den norske kirke ved overgangen fra staten 1. januar 2017.

Korkonferanse i Oslo 11. november om kirkens korarbeid

(29.08.2016) MFO er sammen med KA og Kirkerådet arrangør for en konferanse i Oslo 11. november om kirkens korarbeid. Konferansen finner sted på Clarion Hotel Royal Christiania. Blant innlederne er Anne Enger, Vivianne Sydnes og Ragnhild A. Hadland. Les mer om programmet og påmelding her.

Mikkelsmesskonferansen 2016

Tema under årets konferanse i Trondheim 28.-29. september er «Rommet der alle møtes - om det liturgisk, musiske, diakonale og kateketiske kirkerommet».
Les mer her

Image

Nytt kurs i bibelske salmer på NMH 17. og 18. november 2016

I samarbeid med Norges musikkhøgskole arrangerer Fagutvalg for kirkemusikk (FUM) under OU-styret i KA-sektoren et nytt todagers kurs vedrørende Norsk koralbok bind 3 om hvordan «lede, spille og synge bibelske salmer». Et tilsvarende kurs ble arrangert samme sted 19. og 20 november 2015, og planene er på det nærmeste klare for høstens kurs. Kurset vil trolig også arrangeres i samarbeid med Kirkerådet.

Du finner mer om kurset og de foreløpige planene her.

Image

NKS 2016 i Göteborg blir fyllt til siste plass

(26.07.2016) Arrangørene av NKS 2016 i Göteborg melder at påmeldingsfristen til NKS 2016 i dagene 8.-11. september er utløpt og at det er påmeldt ca 900 deltakerei tillegg til de korsangere og andre musikere som kommer som utøvere.

Alle påmeldte kan med andre ord glede seg til kirkemusikalske festdager i september!

Følg med på www.nks2016.se

>> Neste side - 1   2   3