Aktuelt / Eldre nyhetssaker / 2011

Kunstnerbolig i Rogaland 2011

(22.03.2011) Rogaland fylkeskommune tilbyr kunstnere fra inn- og utland mulighet til å oppleve og bli faglig inspirert av Rogalands natur og kultur. Tilbudet gjelder for opphold inntil 14 dager i sommerhalvåret.
Mer informasjon her.

Velkommen til Frilans Frokost!

(15.03.2011) Velkommen til Frilans Frokost - en serie med frilanskurs med frokost skreddersydd for musikere på Caféteateret i Hollendergata 8 på Grønland i Oslo, se kart.
Kursene inkluderer frokost og kaffe og er gratis for medlemmer av Ny Musikk, MFO, Nordic Black Theatre, Samspill og Norsk Jazzforum. For ikke-medlemmer koster det kr 80 per dag inkludert frokost.
OBS: Påmelding innen fredag 18. mars!

Åpent kulturskolemøte med kunnskapsministeren

(07.03.2011) Musikernes fellesorganisasjon, Skolenes Landsforbund, Oslo SV og Kulturforum i Oslo Arbeiderparti inviterer til åpent møte om kulturskolen, onsdag 13. april 2011 klokka 19:00, i Auditoriet, Oslo Kongressenter Folkets Hus. Kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) vil orientere om kulturskolens framtid - stedet der majoriteten av morgendagens kunstnere og kulturarbeidere starter sin utdanning. Hun vil også orientere om de estetiske fagenes situasjon i skoleverket.

Ny brosjyre: Hva kan bedre kunstnernes velferd?

(04.03.2011) MFO har siden i fjor vinter deltatt i et arbeid for å etablere et nytt samarbeidsnettverk for kunstnerorganisasjonene i Norge. Etter at Norges Kunstnerråd ble nedlagt på slutten av 1990-tallet har det ikke vært noe formalisert samarbeid mellom organisasjonene for de enkelte kunstnergruppene. Det nye nettverket er nå formelt etablert, men det er ingen ny organisasjon. Som navnet sier, er det et nettverk hvor kunstnerorganisasjonene kan utveksle synspunkt og bli enig om felles tiltak i enkeltsaker. De områdene som det hittil har vært fokusert på, er forhandlinger med myndighetene om endringer i vilkårene for statens stipend og garantiinntekter for kunstnere, og politisk lobbyvirksomhet for å få endret enkelte trygde‑ og pensjonsvilkår som er urimelige eller fungerer dårlig for organisasjonenes medlemmer.

Invitasjon til Kommunalkonferansen 2011

(03.03.2011) LO Kommune inviterer tillitsvalgte i tilsluttede forbund (Fagforbundet, Fellesorganisasjonen, EL & IT Forbundet, Musikernes fellesorganisasjon og Skolenes landsforbund) til Kommunalkonferansen 2011, som avholdes i Oslo Kongressenter (Folkets Hus) tirsdag 21. juni.

Musikerpakken 2011 klar for nedlasting

(25.02.2011) I samarbeid med Otto Risanger tilbyr MFO også i år omfattende skatteveiledning for medlemmene. Musikerpakken 2011 består av seks e-bøker, hvorav «Musikere og skatt 2010» trolig er den best kjente. I tillegg omfatter Musikerpakken 2011 titlene «Næringsoppgaven – gjør det selv», «Lønn, frilans, næring: Hva er best – når?», «Sykepenger og trygd i småbedriften», «Moms – ikke moms?» og «Beste selskapsform: Fordeler og ulemper». Alle MFOs medlemmer har gratis tilgang til e-bøkene ved å logge seg på «Min side» her på musikerorg.no. «Musikere og skatt 2011» og «Næringsoppgaven – gjør det selv» finnes også i et begrenset papiropplag. Medlemmer som ønsker papirutgaven må bestille denne direkte fra MFO.

MFO arrangerer kurs for ledere og tillitsvalgte i kulturskoler

(17.02.2011) MFO inviterer ledere og tillitsvalgte i kulturskoler til felleskurs på Thon Hotel Arena på Lillestrøm 17. og 18. mars 2011. Foreløpig program og oversikt over innledere finner du nedenfor.

Fond for utøvende kunstnere - Stipend 2011

(10.01.2011) Fond for utøvende kunstnere vil også i 2011 dele ut reise- og etterutdanningsstipend til utøvende kunstnere etter søknad. Hvem som regnes som utøvende kunstnere er definert i «Lov om avgift på offentlig framføring av utøvende kunstneres prestasjoner m.v.» av 14.12.56 nr. 4 § 1.
Stipendet kan søkes av musikere, sangere, skuespillere, dansere, dirigenter og sceneinstruktører.
>> Neste side - 1   2   3   4   5