Aktuelt / Eldre nyhetssaker / 2010

Påminnelse: Kurs for tillitsvalgte og medlemmer ansatt i grunnskolen

(07.04.2010) MFO inviterer tillitsvalgte og medlemmer ansatt i grunnskolen til kurs i Oslo onsdag 21. april fra kl. 11.00 – kl 17.00. Kurslokalene er i Statstilsattes hus i Møllergata 10, 8. etasje (samme bygning hvor MFO har sine kontorer). Inngang er fra Skråningen, mellom Møllergata og Torggata.
Hovedtema for kurset er Digitale verktøy i musikkfaget, men vi vil også komme inn på gjeldende avtaleverk og tariffpolitiske utfordringer for MFO i 2010. Dessuten vil MFOs nestleder Hans Ole Rian orientere og innlede til debatt om Kulturskoleutvalgets mandat og arbeid.
Les mer her

Tilbud til MFOs medlemmer: Festspillenes Kunstnerkort 2010

(07.04.2010) Som medlem av MFO kan du kjøpe Festspillene i Bergens kunstnerkort og få spesialpris på festspillbilletter. Registrer deg og kjøp kortet på www.fib.no.
Kortet koster kr 50 og sendes deg per post innen en uke etter kjøp. Med kunstnerkortet kan du kjøpe inntil 2 billetter per forestilling til kun kr 170 inkl. billettavgift.

Seminar om profesjonalisering av kor

(07.04.2010) Norsk kulturråd inviterer til seminar og debatt om profesjonalisering av kor i Norge. Seminaret blir holdt i Kulturrådets lokaler på Grev Wedels plass 1 i Oslo tirsdag 13. april kl. 12.30 - 16.00.

Uforståelig dom i Arbeidsretten

(06.04.2010) LO/MFO tok ut stevning for Arbeidsretten på bakgrunn av tvist med KS om tolking av tariffavtalens bestemmelser om lederavlønning i musikk- og kulturskolene. Hovedforhandlingene i Arbeidsretten fant sted 9. mars 2010, og torsdag 25. mars 2010 ble dom avsagt.
Saken omhandler musikk- og kulturskolelederes rett til å tjene bedre enn sine underordnede.

Gratis mini-seminarer for frilansere

(23.03.2010)
Fra Idékokeriet i Schous Bryggeri i Oslo har MFO mottatt en invitasjon til gratis mini-seminarer for frilansere våren 2010. Seminarene finner sted torsdager fra kl 17 - 19 på følgende datoer: 25. mars (tema: Kreativitet og idéutvikling), 29. april (tema: Kommunikasjon og markedsføring) og 27. mai (tema: Naturlig inspirasjon til kreativitet). Klikk på lenka øverst i denne teksten for mer informasjon om seminarene, og klikk her for veibeskrivelse og kart.

Norcode søker direktør/daglig leder

(17.03.2010) Norcode - Norwegian Copyright Development Association, ble stiftet i november 2007 av de fem norske forvaltningsorganisasjonene for opphavsrett, BONO, Gramo, Norwaco, Kopinor og TONO. Foreningens formål er på vegne av norske rettighetshavere til åndsverk å yte bistand til rettighetshavere i andre land i deres arbeid med å bygge grunnorganisasjoner og forvaltningsorganisasjoner. Slike strukturer skal sikre effektiv forvaltning av rettigheter, ytringsfrihet og kulturelt mangfold. Norcode har vært i drift i vel to år og er fortsatt i en etableringsfase. Norcode støtter for tiden prosjekter i bl.a. Eritrea, Ghana, Nigeria, Kenye, Tanzania, Nepal, Vietnam og Filippinene.
Norcode søker nå direktør/daglig leder. Last ned stillingsutlysningen.

Vil ha kulturskole i alle Oslos bydeler

(08.03.2010) Årsmøtet i Oslo SV vedtok i helga en uttalelse som konkluderer med at partiet vil arbeide for at det opprettes kulturskolestasjoner i alle bydeler i hovedstaden. - Veldig gledelig, og et bevis på at Kulturløftet II nå også har nådd lokalpolitikken, sier MFOs nestleder Hans Ole Rian.

MFO minner om: Kurs for frilansere og næringsdrivende

(06.03.2010)
I samarbeid med våre regionlag tilbyr MFO dagskurs for frilansere/næringsdrivende i skatte- og trygdespørsmål i Tromsø, Oslo og Bergen i mars 2010. Forelesere på kurset vil være Otto Risanger og Odd Langklopp.
Kurset m/lunsj er gratis for MFO-medlemmer og koster kr. 300 for ikke-medlemmer. (Det vil være mulig å melde seg inn i MFO idet man kommer til kurset!)
Påmeldingsfrist var 1. mars, men nye deltakere tas med så langt det er plass.

Musikerpakken 2010 klar for nedlasting

(04.03.2010) I samarbeid med Otto Risanger tilbyr MFO også i år omfattende skatteveiledning for medlemmene. Musikerpakken 2010 består av seks e-bøker, hvorav «Musikere og skatt 2010» trolig er den best kjente. I tillegg omfatter Musikerpakken 2010 titlene «Næringsoppgaven – gjør det selv», «Lønn, frilans, næring: Hva er best – når?», «Sykepenger og trygd i småbedriften», «Moms – ikke moms?» og «Beste selskapsform: Fordeler og ulemper». Alle MFOs medlemmer har gratis tilgang til e-bøkene ved å logge seg på «Min side» her på musikerorg.no. «Musikere og skatt 2010» og «Næringsoppgaven – gjør det selv» finnes også i et begrenset papiropplag. Medlemmer som ønsker papirutgaven må bestille denne direkte fra MFO.

Ny IA-avtale i havn

(25.02.2010)
 

Tilfreds med ny IA-avtale
Regjeringen og partene i arbeidslivet en enige om en ny IA-avtale og protokoll. LO-leder Roar Flåthen er tilfreds med det han beskriver som «en forsterket IA-avtale», men poengterer at det ligger mye arbeid i oppfølgingen.
>> Neste side - 1   2   3   4   5