Aktuelt / Eldre nyhetssaker / 2010

Sangkulturkonferansen 2010: Et syngende Norge

(20.08.2010) Sangkulturkonferansen arrangeres i år for fjerde gang. Årets versjon finner sted på Royal Christiania i Oslo 23 og 24. oktober og kan blant annet friste med den estiske kulturministeren Laine Jänes og María Guinand, som er tilknyttet det verdenskjente venezuelanske prosjektet El Sistema, som innledere.
Folkeakademienes landsforbund, Musikk i Skolen, Norges barne- og ungdomskorforbund, Norsk musikkråd, Norsk Visearkiv, Norsk sangerforum, Norsk Viseforum, Stiftelsen Na-Ku-Hel Norge, Musikkens studieforbund og Norges korforbund står bak konferansen som arrangeres av Syng for livet.

Opplev Ungdomssymfonikerne til halv pris!

(09.08.2010) Ungdomssymfonikerne under sin dirigent Ole Kristian Ruud har gleden av å invitere alle LOfavør-medlemmer til konsert i Oslo Konserthus søndag 15. august klokka 18:00. På programmet står Bruchs fioilinkonsert med Guro Kleven Hagen som solist, samt bestillingsverket Synergies av Wolfgang Plagge og Sibelius’ Symfoni nr. 2.
LOfavør-medlemmer oppnår 50 prosent rabatt på ordinær billettpris (kr 75 mot kr 150), og billetter bestilles her.

Kulturskolemidler til fordeling etter søknad

(28.06.2010) I statsbudsjettet for 2010 er det satt av 40 mill kroner til stimulering av kulturskoler og kulturaktiviteter i skolen. Kunnskapsdepartementet har brukt lang tid på å finne ut av hvordan midlene skal fordeles, men nå har Utdanningsdirektoratet omsider lyst ut tilskudd til modellforsøk og utviklingsprosjekter. Målgruppene er kommuner, organisasjoner og institusjoner og søknadsfristen er 15. september.

Musikkbransjen lanserer nytt nettsted

(02.06.2010) Den norske musikkbransjen inviterer til lansering av et nytt nettsted for lovlige digitale musikktjenester i Norge på Rockefeller 3. juni.
De lovlige musikktjenestene er mange og mangfoldige og det skjer mer spennende i norsk musikkliv enn noen gang tidligere. På lovly.no – din musikkspeider på nett, kan du bl.a. se hvilke norske artister det blogges og twitres mest om, og som du med et enkelt klikk kan kjøpe eller lytte til. Her finner du også informasjon om hvilke digitale musikktjenester som finnes i Norge. Lovly.no skal gjøre det enklere å kjøpe og lytte til musikk.
Lanseringen finner sted 3. juni, kl 14-16 på Rockefeller.

Viktig melding vedrørende LOfavør bonus på drivstoff

(27.05.2010) Avtalen mellom Shell og LO opphører per 30. juli 2010. LOfavør vil 31. mai tilskrive medlemmer som benytter seg av denne fordelen. Brevet kan også lastes ned her.

Hans Ole Rian ny leder for kulturskoleutvalget

(20.05.2010) Utdanningsdirektoratet har i dag oppnevnt MFOs nestleder Hans Ole Rian som ny leder for kulturskoleutvalget etter at Theo Koritzinsky av helsemessige årsaker måtte trekke seg fra vervet. Hans Ole har vært medlem i utvalget siden det ble opprettet i desember 2009.
Les mer her

Brudd i forhandlingene med Operaen og orkestrene

(11.05.2010) Forhandlingene om revisjon av tariffavtalene ved Den Norske Opera & Ballett og i orkestrene og teatrene er brutt. Nå får Riksmeklingsmannen oppgaven med å finne en løsning som kan forhindre konflikt. Musikernes fellesorganisasjon (MFO) og LO Stat mener at både enkelte av arbeidsgiverne og Kulturdepartementet må ta sin del av skylda for vanskene i årets tariffrevisjon. Les mer under Tariff 2010.

MFO krever gjeninnføring av øremerkede tilskudd til kulturskolene

(28.04.2010) Fjerningen av øremerkede midler i 2003 har svekket Kulturskolene. En undersøkelse som Kulturskoleutvalget har gjort nå i år viser at hele 63,4 % av kulturskolene melder om negative konsekvenser i form av: Økte skolepenger, lengre ventelister, mindre tid til hver enkelt elev og større grupper. Musikernes fellesorganisasjon frykter at de gode intensjonene i Kulturløftet ll ikke er mulig å gjennomføre med dagens ordning.

MFO Nett søker testbrukere

(26.04.2010)
Musikernes fellesorganisasjon vurderer å lansere et splitter nytt, nettbasert kompetanseverktøy for alle sine medlemmer og tillitsvalgte, og søker nå 200 testbrukere som vil prøve ut «MFO Nett» fram mot den planlagte lanseringen i høst. Tjenesten er utviklet av det norske firmaet Scan4news, og kan enklest beskrives som en kombinasjon av Facebook og Google, med den viktige forskjellen at innholdet på MFO Nett er usynlig for søkeroboter på internett. MFO Nett er med andre ord et regulært intranett for MFOs medlemmer.

FFUK minner om neste søknadsfrist 4. mai

(15.04.2010) I sitt nyhetsbrev i dag minner Fond for utøvende kunstnere (FFUK) om neste frist for utøvere som vil søke støtte til reise, kurs/seminar, prosjekter innen dans, teater eller musikkteater, og til innspillinger. Søknadsfristen er tirsdag 4. mai, og FFUK må ha søknaden fysisk i hende denne datoen. Resultatet av denne søknadsrunden finner du på Fondets hjemmeside fra 10. juni klokka 12.
Fondet minner for ordens skyld om at søknaden må leveres før prosjektet påbegynnes, altså før man begynner prøver eller går i studio osv.
FFUK presiserer igjen at innspillinger som støttes av Fondet, skal gjøres i Norge.
>> Neste side - 1   2   3   4   5