Aktuelt / Eldre nyhetssaker / 2009

Norges Musikkorps Forbund inviterer til dirigentkonkurranse

(24.10.2009) I april arrangerer NMF den første finalen i korpsdireksjon i Norge. Formålet med konkurransen er ifølge NMFs musikksjef Geir Ulseth å sette fokus på dirigenten og dirigentens rolle i korpset. Konkurransen har ingen aldersgrense, og inntil ti deltakere vil bli invitert til kvalifiseringen som finner sted i Horten 20.-21. april 2010. Tre av deltakerne går så videre til finalen i Ibsenhuset i Skien 22. april, hvor Marinemusikken vil sitte klar til innsats. - Vi er på jakt etter de dirigentene som er på vei til å gjøre karriere, og håper at de ulike undervisningsinstitusjonene oppmuntrer «sine» kandidater til å melde seg på, sier Ulseth. For mer informasjon og påmelding, klikk her.

MFO bidrar til TV-aksjonen CARE

(17.10.2009) Arbeidsutvalget i Musikernes fellesorganisasjon har 14. oktober vedtatt at forbundet bidrar til TV-aksjonen CARE med 10.000 kroner.

Ett år etter finanskrisen - Kulturproduksjon i krisetider

(16.10.2009) I forbindelse med forskningsprosjektet ”Kulturkonsum i krisetider”, har prosjektleder og BI-professor Anne-Britt Gran tatt initiativ til å måle finanskrisens effekter for selve kulturproduksjonen. Undersøkelsen gjøres i samarbeid med bl.a MFO.

Les mer her (lenke til Handelshøyskolen BI)

Vederlag for lovlig privatkopiering

(08.10.2009) Mange av våre medlemmer får i neste uke et felles brev fra MFO, GramArt og Norsk Artistforbund om vederlag for privatkopiering. Omtrent samtidig kommer det også et stort eller lite beløp inn på konto. Beløpet blir utbetalt fra Gramo, men har ingen ting med de vanlig Gramo-vederlagene å gjøre. Dette er penger du får som rettighetshaver fordi folk lovlig kan kopiere musikk mellom venner og familie.

Forhandlinger om ny arbeidstidsavtale for skoleverket i gang

(07.10.2009) I dag hadde KS og partene på arbeidstakersiden sitt første møte i forhandlingene om sentral forbundsvis særavtale om arbeidstid for skoleverket (SFS 2213). Dagens avtale utløper 01.01.10, og partene har som siktemål å få etablert en ny avtale før dette tidspunktet.

Kulturskole for alle?

(28.09.2009) Telemarksforskning har nettopp publisert en pilotundersøkelse om sammenhengen mellom pris og deltakelse i kulturskolene. Undersøkelsen er gjort på oppdrag fra Norsk kulturskoleråd og Redd Barna, og avdekker at brukerne av kulturskoletibudet først og fremst er barn og unge fra familier med god inntekt.

Les mer her.

Musikk-Norges viktigste oppslagsverk lanseres i dag

(09.09.2009)
I dag lanserer Musikkguiden sin nye nettside. På musikkguiden.no finner du all informasjon du trenger om musikkbransjen – helt gratis. Nærmere 3000 firmaer og 5000 enkeltpersoner er registrert i guiden. Oppslagsverket omfatter informasjon om alt fra distributører og plateselskaper. til konsert- og øvingslokaler, festivaler, advokater, fotografer, stipender, media og utdanningsinstitusjoner, for å nevne noe. I Musikkguiden kan du også finne sammenhengene mellom personer, artister, organisasjoner og firmaer.

Øvingshotellet i Oslo åpner 18. september med gratistilbud

(09.09.2009)
Fredag 18. september åpner Øvingshotellet på Schous plass i Oslo dørene for allmennheten, med gratis drop-inn-øving og omvisning i lokalene. Samme dag arrangerer MFO, Gramart og Norsk Artistforbund i fellesskap en gratis verkstedspakke til de første besøkende. Advokat Lars Chr. Fjeldstad (MFO) vil snakke om kontraktsrett, Thom Hell (NA) holder låtskriverworkshop, og Alex Møklebust (Gramart) tar for seg temaet «hvordan bli en bedre liveartist». Dørene åpner klokka 17, og påmelding skjer på Øvingshotellets hjemmeside.

Politisk frokost 9. september: Ny retning for Norden?

(02.09.2009) Svenskene har fått borgerlig regjering etter årtier med sosialdemokratisk kurs. Her hjemme går høyre-partiene til valg på å endre Norge. Er vi tjent med en ny retning for Norden? Forteller de svenske erfaringene hvordan det vil bli i et Høyre-styrt Norge?

Felleskurs for tillitsvalgte i MFO høsten 2009

(29.08.2009) MFO inviterer til Felleskurs for tillitsvalgte i MFO på Gardermoen, i Trondheim og i Bergen i henholdsvis uke 43, 44 og 45. Kursene strekker seg over to dager, og hovedtema første kursdag vil være hersketeknikk i arbeidslivet. Andre kursdag vil deltakerne bli inndelt etter sine respektive forhandlingsområder, og vi vil fordype oss i de ulike forhandlingsordningene. Kurset vil også ta for seg IA-avtalen, og hvordan den praktiseres på de ulike arbeidsplassene. Absolutt siste påmeldingfrist er 21. september. Les mer
>> Neste side - 1   2   3   4   5   6   7