Aktuelt / Eldre nyhetssaker / 2008

Mobilisering for estetiske fag i skolen

(04.03.2008) MFO og Fellesrådet for kunstfagene i skolen inviterer til mobilisering mot fraværet av en estetisk dimensjon i norsk skole. Seminar onsdag 26. mars kl. 16.30 - 18.30 i Filmens Hus, Dronningens gate 16 i Oslo.
Se hele invitasjonen her.

MFO presenterer 3 kulturelle grep for en bedre skole for kunnskapsministeren

(04.03.2008) Forbundsleder Arnfinn Bjerkestrand og nestleder Hans Ole Rian har i møte med Statsråd Bård Vegar Solhjell i Kunnskapsdepartementet lagt fram forslag om 3 kulturelle grep for en bedre skole.

Skapende læring - fortsatt tid til påmelding

(03.03.2008) Vi minner om årets store utdanningsfaglige begivenhet:
Konferansen Skapende læring 31. mars - 1. april.
Perspektiver, inspirasjon og faglige dypdykk.
Foredrag - presentasjoner - kunstneriske innslag – klubbkveld.
Det er fortsatt tid til å melde seg på. Se nyhetsbrev her.

Scenekunsten og de nye teknikkene

(26.02.2008) I slutten av mai møtes den nordiske scenekunstbransjen i Malmö for å diskutere formidling av musikk, teater og dans med hjelp av nye, digitale teknikker. Blant arrangørene er Norsk Teater- og Orkesterforening, som også kan gi mer informasjon om konferansen.
Les mer her.

Sangutdanning uten sang?

(26.02.2008)
– Selvsagt finnes det andre måter å berge budsjettet ved Kunsthøgskolen på, enn ved å kutte i studietilbudet. Dersom ledelsen ved KHiO ikke ser det, er det styret som bør fjernes, og ikke undervisningen! sa MFOs nestleder Renée Rasmussen i en appell foran Stortinget tirsdag ettermiddag, til støtte for scenekunststudentene ved Kunsthøgskolen i Oslo.

Skattekurs i Oslo, Bergen og Trondheim

(15.02.2008) MFO arrangerer i april to lynkurs med tema «selvangivelse og skatt for næringsdrivende musikere». Kursene finner sted på Cafe Mono i Oslo mandag 7. april og i Nova konferansesenter i Trondheim torsdag 10. april. Kursholder er ingen ringere enn Otto Risanger, som er mannen bak MFOs årlige hefte Musikere og skatt. Kursstart er klokka 17 presis, og seansen varer i tre timer. Gratis adgang for medlemmer av MFO. Tilsvarende kurs blir avholdt for studentene ved Grieg-akademiet tirsdag 26. februar og ved Norges musikkhøgskole fredag 4. april.

Oppdatert standardkontrakt for dirigenter og instruktører i musikkorps

(14.02.2008) MFO og Norges Musikkorps Forbund har utarbeidet en oppdatert versjon av standardkontrakten for dirigenter og instruktører i korps. De nye, anbefalte lønnssatsene gjelder fra 15.2. 2008. De reviderte formularene finner du her.

Særavtale med NMF om lønns- og arbeidsvilkår for lærere, instruktører og ledere på kurs

(11.02.2008) MFO og Norges Musikkorps Forbund ble 6. februar 2008 enige om en særavtale om lønns- og arbeidsvilkår for lærere, instruktører og ledere på sommerkurs og andre kortvarige kurs. Særavtalen regulerer lønn og andre forhold som ikke uten videre følger av landsoverenskomsten mellom MFO og HSH, som ellers gjelder for området.

Påmeldingsfristen nærmer seg for Skapende læring 2008

(07.02.2008)
Musikernes fellesorganisasjon og Musikk i Skolen presenterer årets viktigste kunst- og kulturpedagogiske konferanse, Skapende læring 2008. Konferansen arrangeres i Oslo Kongressenter 31. mars og 1. april. Påmeldingsfrist er 29. februar. I tillegg vil Nasjonal konferanse for MDD-lærere bli avholdt samme sted 1. og 2. april.

Løken-utvalget i full fart

(05.02.2008) Løken-utvalget har i dag levert sin delrapport om det rytmiske musikkfeltet. Den bærer navnet ”For full musikk”. –Det er grunn til å være imponert over at utvalget har klart å levere denne rapporten innenfor den ekstremt knappe fristen som ble satt. Men dessverre er rapporten også preget av at den er utarbeidet i full fart, sier nestleder Renée Rasmussen i Musikernes fellesorganisasjon (MFO).
>> Neste side - 1   2   3   4   5   6   7   8