Aktuelt / Eldre nyhetssaker / 2007

Forhandlingsresultat oppnådd i KS, Oslo kommune og staten

(01.05.2007) I løpet av natt til 1. mai er det oppnådd enighet om et forhandlingsresultat i årets mellomoppgjør i såvel kommunal sektor og i Oslo kommune som i staten. Når det gjelder framdriften i de øvrige oppgjørene henviser vi til denne oversikten.

MFO advarer mot Peer Gynt-kontrakter

(27.04.2007) Etter lang ventetid og mye usikkerhet blant tidligere orkestermedlemmer i Peer Gynt-produksjonen ved Gålåvatnet i Gudbrandsdalen, ble kontraktene tidligere denne uka sendt ut fra arrangøren, Peer Gynt AS. MFO er blitt kontaktet av medlemmer som ønsker forbundets synspunkter på avtalene.

Følg mellomoppgjøret 2007 i ditt tariffområde

(17.04.2007) Som vanlig vil MFOs hjemmesider holde deg løpende oppdatert om vårens tarifforhandlinger i alle områder hvor forbundet er avtalepart. Krav- og tilbudsdokumenter publiseres fortløpende, og ved å bruke denne hurtiglenken finner du siste nytt fra ditt område i de oransje boksene i venstremenyen.

Fjernet etter 15 år som Peer Gynt-dirigent

(10.04.2007) Avisa Gudbrandsdølen Dagningen belyser i en artikkelserie omstendighetene rundt dirigenten Eldar Nilsens avgang som musikalsk leder for Per Gynt-stemnet etter 2006-sesongen. Avisa har snakket med festivalsjefen, en rekke orkestermusikere, MFOs regionlagsleder i Hedmark og Oppland, Tor Volden, Arve Tellefsen, og Eldar Nilsen selv.

MFO-medlemmer taper på pensjonsforliket

(22.03.2007) Gårsdagens pensjonsforlik mellom regjeringspartiene og Høyre, KrF og Venstre betyr at det i heller ikke framtidas folketrygdpensjon vil bli gitt pensjonsopptjening for studietid. – Dette kan bety dårligere pensjon for mange av våre medlemmer, sier forbundsleder Arnfinn Bjerkestrand.

MFO og Inferno-festivalen utvider samarbeidet

(16.03.2007)
Etter et svært vellykket pilotprosjekt i 2006 har Musikernes fellesorganisasjon inngått en treårig samarbeidsavtale med Inferno Metal Festival, som i 2007 arrangeres 5.-7. april på Rockefeller i Oslo.

Valla går av som LO-leder

(09.03.2007) På en pressekonferanse i ettermiddag bekjentgjorde Gerd-Liv Valla at hun trekker seg som leder av Landsorganisasjonen. Les mer på FriFagbevegelses nettsider.

MFO inviterer til kommunikasjonskurs for kvinner

(14.02.2007) MFO inviterer nok en gang i til kommunikasjonskurs for kvinner. Kurset arrangeres i samarbeid med Norsk Fengsel og Friomsorgsforbund, Norsk Tjenestemannslag og AOF.
Kurset avholdes på Sørmarka kurs- og konferansesenter i tidsrommet 21. - 23. mai 2007. Påmeldingsfrist er mandag 2. april 2007. Last ned nærmere informasjon og påmeldingsskjema.

Reidun Berg er død

(07.02.2007) Reidun Berg døde mandag 5. februar etter lang tids sjukdom. Vi bringer videre Ida Habbestad sin artikkel i Ballade. Samtidig vil vi gi uttrykk for stor takknemlighet for det Reidun utrettet til det aller beste for utøvende kunstnere.

MFO støtter kulturlov

(06.02.2007) Torsdag i forrige uke vedtok forbundsstyret MFOs høringssuttalelse om Kultur- og kirkedepartementets utkast til kulturlov (lov om offentlige myndigheters ansvar for kulturvirksomhet). MFO har vært en av pådriverne for å få vedtatt en alminnelig kulturlov, og uttrrykker glede over at det nå foreligger et lovutkast. Men forbundet har samtidig flere forslag til forbedringer av utkastet. MFO går også inn for at spørsmålet om grunnlovsfesting av kulturhensyn må utredes så snart som mulig. Les hele uttalelsen her.
>> Neste side - 1   2   3   4   5   6