Aktuelt / Eldre nyhetssaker / 2007

Hvem bør sitte i Spellemann-juryene for 2007?

(29.08.2007) Sekretariatet for Spellemannprisen 2007 er i full gang med arbeidet, og inviterer nå musikkbransjen til å foreslå kandidater til de mange ulike juryene som skal skifte sol og vind mellom årets påmeldte fonogrammer. Forslag til jurymedlemmer skal fremmes på eget skjema, og det er lov å foreslå seg selv... Sekretariatet opplyser at alle henvendelser vil bli behandlet konfidensielt.
Ordinær frist for påmelding av fonogrammer til Spellemannprisen 2007 er 3. november. For fonogrammer utgitt i perioden 3. november - 4. desember, er fristen 4. desember klokka 12. Les mer på Spellemannprisens hjemmeside.

171 nye medlemmer ble vervet til MFO!

(23.08.2007) Vinneren av årets vervekampanje er trukket ut. Det ble foretatt trekning ved Rogaland politikammer 18.august 2007. Den heldige vinner ble Jan Bunes ved Askim kulturskole og mottar et stipend på 5000 kroner. Vi gratulerer!

– Delta i valgkampen, og bruk stemmeretten!

(20.08.2007) MFOs valgbrosjyre 2007 inneholder utdrag av de politiske partienes programmer på områder som er av betydning for forbundets medlemmer. Du finner også MFOs prinsipprogram 2007-2010 og utdrag av LOs Handlingsplan 2005-2008, foruten den nye kulturloven.
– MFOs medlemmer er avhengig ikke bare av de rammer som Storting og regjering setter, men også hva som blir vedtatt i fylkesting og kommunestyrer. Jeg håper derfor at alle aktivt benytter seg av stemmeretten sin den 10. september, sier forbundsleder Arnfinn Bjerkestrand.

Satser på pliktavleveringen av lydopptak

(16.08.2007)
For å sikre at alle lydopptak som er publisert i Norge blir bevart på linje med annet materiale, gjennomfører Nasjonalbiblioteket i år en større informasjonskampanje om pliktavlevering av lydopptak.

EUs kulturprogram – utlysning av midler for 2008

(15.08.2007)
EUs kulturprogram skal fremme et felles europeisk kulturområde gjennom å stimulere til samarbeid mellom kulturvirksomheter i Europa. Tilsammen deltar 32 land i ordningen, som er åpen for offentlige og private virksomheter fra hele kuturfeltet. I Norge administreres ordningen, som omfatter 6 ulike typer av samarbeidsprosjekter, av Norsk Kulturråd. Søknadsfristene for 2007 er nå bekjentgjort. Les mer om hvilke prosjekter som kan få støtte på denne sida.

Mer penger til Ungdomssymfonikerne

(14.08.2007)
Kulturminister Trond Giske brukte gårsdagens åpning av Oslo Kammermusikkfestival til å glede ungdommen. – Ungdomssymfonikerne fører musikkstudenter over i de profesjonelles rekker, og er sentralt i rekrutteringen av musikere. Det er viktig at orkesteret får større muligheter til å reise ut og spille, og til å spille mer, sa statsråden ifølge Aftenpostens papirutgave i dag.

MFO minner om høstens kurstilbud

(13.08.2007) MFO inviterer høsten 2007 til tre kurs: Et kommunikasjonskurs for kvinner, som arrangeres på Sørmarka kurs- og konferansesenter 15.-17. oktober, og to organisasjonskurs som arrangeres henholdsvis på Lillestrøm 22.-23. oktober og i Trondheim 8.-9. november. For mer informasjon om kursinnhold og påmeldingsfrister, klikk her.

Knutepunkt for pop og rock: MFO støtter Øya

(09.08.2007)
Forbundsleder Arnfinn Bjerkestrand bekjentgjorde på en pressekonferanse i dag at Øyafestivalen er hans favoritt til knutepunktstatus for festivaler på pop- og rockområdet. – MFO synes det er på høy tid at pop og rock får den anerkjennelsen det ligger i å være knutepunkt. Øyafestivalen oppfyller alle de kriterier som bør legges til grunn for å få knutepunktsatus. Vårt inntrykk er at de fleste musikere innenfor pop og rock mener at Øya er en god kandidat, sier Bjerkestrand. Samtidig vil han at by:Larm sikres offentlig finansiering i årene framover, men gjennom andre ordninger enn knutepunktordningen.

MFOs jurist får permisjon, skal jobbe for LO og MFO

(08.08.2007) MFOs jurist, Lars Christian Fjeldstad, er innvilget permisjon og har gått over i stilling som advokatfullmektig hos LOs juridiske avdeling. Han vil fortsatt ta oppdrag for MFO, så hvis du har en tvistesak hvor du ønsker forbundets bistand ber vi deg først henvende deg til MFO for registrering, enten ved epost per tlf. 23062150, eller per brev til Musikernes fellesorganisasjon, Postboks 8806 Youngstorget, 0028 Oslo.
Hvis du kun har enkelte spørsmål du ønsker å få svar på kan du henvende deg direkte til Lars på telefon 23061662, mobil 95144660, eller på e-post.

MFO mannsterke på Øya

(08.08.2007)
Øyafestivalen åpnet sitt program i Middelalderparken i Oslo dag, og MFO er naturligvis grundig tilstede som en av festivalens samarbeidspartnere. Fra venstre i MFOs line-up: Bjørn Jensen (Norsk Gitar AS), Bjørn Boge, Lars Christian Fjeldstad, Arnfinn Bjerkestand, Trond Brandal, Stephan Groth, Anders Odden (delvis skjult), Vilde Lockert Odden og Ole Espen Kristiansen. Espen Østgård og Mads V. Bernhoft (Norsk Gitar AS) og Turid Brodahl (MFO) var ikke tilstede da bildet ble tatt. Foto: Arnt Olaf Andersen.
>> Neste side - 1   2   3   4   5   6