Aktuelt / Eldre nyhetssaker / 2006

MFO presenterer: TRIGGER

(31.05.2006) Cafe Mono, Pløens gate 4, Oslo, onsdag 7. juni klokka 19:00. Gratis inngang!
Tema: Hvordan overleve som artist og musiker? Hvor finnes pengene, og hvordan slå kloa i dem?

Streik i NRK fra 31. mai kl. 15:01

(31.05.2006) LO Stat, MFO og NTL har nå avvist Riksmeklingsmannens skisse til tariffrevisjonen i NRK. Det samme har Norsk Journalistlag gjort, mens YS og Akademikerne godtok skissen.
Dermed er nesten 2400 ansatte i NRK i streik. For MFOs vedkommende betyr det at alle våre medlemmer i Kringkastingsorkestret streiker. Les mer.

Konflikten mellom MFO og NAVO utvides

(30.05.2006) LO Stat har i dag varslet NAVO og Riksmeklingsmannen om plassfratredelse for 33 av MFOs medlemmer i Nasjonalballetten, fra arbeidstidas begynnelse tirsdag 6. juni.

Meklingen avsluttet - streik i Bergen Filharmoniske Orkester

(23.05.2006) Meklingen mellom LO Stat og Arbeidsgiverforeningen NAVO om tariffrevisjonen i orkestrene, Det Norske Blåseensemble og Den Norske Opera er avsluttet uten at partene er kommet til enighet. Dermed blir det streik i Bergen Filharmoniske Orkester fra onsdag morgen og ved Den Norske opera fra fredag.
Les mer her.

Streiken på Blå er avlyst

(19.05.2006) Det blir likevel ikke streik på Blå fra i dag, slik som tidligere varslet. Arbeidsgiverne har nå akseptert de baransattes krav om tariffavtale. MFO har dermed også trukket tilbake varslet om sympatistreik. Vi gratulerer Hotell- og restaurantarbeiderforbundet og deres medlemmer. Se mer i Fri Fagbevegelse.

Lars Chr. Fjeldstad på plass i MFO

(03.04.2006)
Forbundets nyansatte jurist, Lars Christian Fjeldstad, hadde sin første dag på jobb mandag 3. april. I en kort pause mellom grunnleggende og prosaiske gjøremål, som å installere pc-en sin i nettverket, sier Lars at han ser fram til sin nye jobb med både spenning og forventninger.

MFO fortsatt bekymret for musikk, dans og drama i videregående skole

(15.03.2006) Etter press fra fagmiljøene, herunder MFO, har departementet nå gitt noe mer åpning for faglig fordyping i musikk i VG1. Dette gjøres ved at bevegelsesfaget gjøres valgfritt, og at inntil 2 timer pr. uke fristilles til faglig fordyping for de elever som velger bort bevegelsesfaget.

Kunnskapsløftet: Musikkhøgskolens rektor er bekymret

(08.03.2006)
Rektor Eirik Birkeland ved Norges musikkhøgskole uttrykker i et brev til kunnskapsminister Øystein Djupedal bekymring over de foreslåtte endringene i læreplanen for Musikk, dans og drama i videregående skole. - En god utdanning på videregående nivå er avgjørende for å kunne holde høy kvalitet i høgre musikkutdanning. Vi vil anmode departementet om å vurdere saken en gang til, med sikte på å gi rom for et større innslag av spesifikke programfag for musikk i vg1, skriver Birkeland. Les hele brevet her.

Forbundsleder Arnfinn Bjerkestrands innlegg på LOs representantskapsmøte 16.2.2006

(16.02.2006)
LOs representantskap møttes i dag for å vedta hovedlinjene i LOs krav i årets tariffrevisjoner. Du kan lese innlegget til forbundsleder Arnfinn Bjerkestrand nedenfor.
Vedtaket i representantskapet leser du her.

MFO blir hovedsamarbeidspartner for Inferno Metal Festival

(15.02.2006)
Inferno Metal Festival
er en av verdens ledende black metal-festivaler, og arrangeres i Oslo hver påske på Rockefeller og John DEE. Festivalen ble etablert i 2001, og har med en publikumskapasitet på 4.500 vært utsolgt hver år siden 2003. Norske og internasjonale artister innenfor black metal og ekstrem metal opptrer, sammen med utvalgte performance-artister og DJs.
>> Neste side - 1   2   3   4   5