Aktuelt / Eldre nyhetssaker / 2006

MFO inntar Øya

(10.08.2006)
Under hele Øyafestivalen stiller MFO mannsterke i bakcstage-området, og vil være tilgjengelige for artistene fra de ankommer festivalen til de har pakket ned – og er klare for MFO-nachspiel på Oslo Mekaniske Verksted et steinkast unna. – Sammen med vårt vellykkede engasjement under Inferno-festivalen sist påske er dette MFOs største festivalsatsing til dags dato, sier forbundsleder Arnfinn Bjerkestrand.

Omfattende kurstilbud til MFOs tillitsvalgte og medlemmer

(13.07.2006) I løpet av høsten vil MFO, alene eller i samarbeid med andre, tilby våre tillitsvalgte og medlemmer skolering innen forskjellige områder. Det arrangeres organisasjonskurs og kurs for frilansere.

Ugyldig kontraktforslag fra Rikskonsertene

(27.06.2006) Oppdatert 29.6.2006
Rikskonsertene har nettopp begynt å sende ut kontraktforslag for høstens turneer. Disse forslagene er basert på et nytt kontraktformular. I følge tariffavtalen for korttidsengasjerte utøvere (turnéavtalen) skal det være enighet mellom Rikskonsertene og utøverorganisasjonene (MFO og NoDa) om det kontraktformularet som skal brukes. I dette tilfellet har Rikskonsertene glemt (!) å ta kontakt med organisasjonene for å få aksept for det nye kontraktformularet, som dermed må anses som ugyldig.

Streiken er slutt!

(23.06.2006) MFO og LO Stat kom fredag ettermiddag til enighet med symfoniorkestrene, Det Norske Blåseensemble anno 1734 og Den Norske Opera om årets tariffrevisjon. Den mer enn fire uker lange streiken som har lammet flere orkestre og deler av operaens virksomhet er dermed slutt.

Enighet i NRK - streiken avsluttet

(15.06.2006) MFO, NTL og LO Stat kom sent torsdag kveld til enighet med NRK og NAVO om årets tariffrevisjon for de LO-organiserte i NRK. Streiken som har vart i over to uker, og som omfattet blant annet musikerne i Kringkastingsorkestret, er dermed avblåst fra fredag morgen.

Resultatløs dialog i helga

(12.06.2006) Partene i orkester- og operakonflikten møttes i helga uten at det er kommet til en løsning på konflikten. Dette medfører at opptrappingen av konflikten finner sted som allerede varslet fra MFOs side. Kristiansand Symfoniorkester vil dermed være i streik fra arbeidstidas begynnelse onsdag 14. juni, og Oslo-filharmonien fra fredag 16. juni.

Ny opptrapping - Oslo-filharmonien i streik fra 16. juni

(09.06.2006) MFO har i dag varslet at Oslo-filharmonien tas ut i streik fra arbeidsdagens begynnelse fredag 16. juni. Orkesteret skal etter planen spille konserter i Malaysia og Singapore i perioden 19.-22. juni. – Streikeviljen hos de MFO-organiserte er stor, sier forbundssekretær Odd Langklopp til Ballade.no. – Det viktigste er en opptrappingsplan fra arbeidsgiver. Fordi Oslo-filharmonien i stor grad finansieres av årlige, offentlige tilskudd, har musikerne forståelse for at lønnsøkningen ikke kan komme umiddelbart, sier tariffansvarlig i orkesterkomiteen i OFO, Kjell Adel Lundstrøm.

Ytterligere opptrapping av orkesterstreiken

(08.06.2006) Musikernes fellesorganisasjon har i dag varslet nok en opptrapping av streiken i symfoniorkestrene og Den Norske Opera. Det er musikerne i Kristiansand Symfoniorkester som nå blir tatt ut i streik fra onsdag 14. juni.

Streiken ved Operaen utvidet

(06.06.2006) Streiken ved Den Norske Opera er nå utvidet. Musikernes fellesorganisasjon (MFO) har fra tirsdag 6. juni tatt ut mer enn 30 dansere i Nasjonalballetten. Det blir dermed ingen ting av de planlagte turnéforestillingene med Tornerose i Trondheim i morgen og torsdag, og turnéen til Cardiff om to uker henger i en tynn tråd.

NRK bryter spillereglene! Musikere og artister i harnisk!

(03.06.2006) MFOs medlemmer og mer enn 2000 andre ansatte i NRK er i streik. NRKs kanaler skulle vært svarte og tause store deler av døgnet. I stedet fyller Bernander og hans folk sendeflatene med musikk.
>> Neste side - 1   2   3   4   5