Aktuelt / Eldre nyhetssaker / 2006

Enighet om løsning i konflikten mellom MFO og Norges Musikkorps Forbund

(20.12.2006) MFO og HSH har i dag avholdt forhandlingsmøte om situasjonen i Norges Musikkorps Forbund.
Som tidligere informert, endte forhandlingene om ny tariffavtale med brudd og uenighet mellom partene.
Etter forhandlinger med HSH foreligger det nå et endelig og omforent resultat.

«Fondet i våre hjerter» fyller 50; rause Gammleng-priser

(14.12.2006) Årets Rolf Gammleng-priser ble utdelt under en jubileumstilstelning i Gamle Logen i Oslo torsdag 14. desember. Dette er datoen da Stortinget for 50 år siden vedtok å opprette Fond for utøvende kunstnere. Rolf Gammleng, daværende leder i Norsk Musikerforbund og initiativtaker til Fondet, var også Fondets første leder. I anledning jubileet er årets Gammleng-priser på hele 40.000 kroner, mens den såkalte veteranprisen utgjør 50.000. Ialt ti priser ble utdelt i kveld.

Sterkt forbedret LOfavør Kollektiv hjemforsikring fra nyttår

(08.12.2006) Fra 1. januar 2007 skjer det omfattende endringer i vilkårene for LOfavør Kollektiv hjemforsikring. Du får trolig Norges beste innboforsikring inkludert i medlemskapet ditt. LOfavør Kollektiv hjemforsikring inkluderer nå også den tidligere LOfavør toppsikring, og enda noen nye fordeler. Premieøkningen burde være til å leve med: 1 krone per måned. Du kan laste ned en kortversjon av de viktigste endringene, og de nye vilkårene i sin helhet.

Godbit til by:Larm-artistene også i 2007

(06.12.2006)
Når by:Larm går av stabelen i Trondheim 8.-10. februar vil MFO for femte år på rad ha med seg en solid lekkerbisken til de medvirkende artistene. Fram til 1. mai 2007 vil nemlig alle som opptrer i det offisielle live-programmet få tilbud om gratis gjennomgang av usignerte platekontrakter, forlagsavtaler og managementavtaler, uten at det stilles krav om medlemskap i MFO.

Høring: Staten og Den norske kirke

(04.12.2006) MFO har 1. desember 2006 avgitt høringsuttalelse i statskirkespørsmålet. Forbundet konkluderer med at statskirkeordningen bør bestå som en grunnlovsfestet ordning, og ytrer ellers bl.a. synspunkter på Kirkens betydning som kulturarena, samt behovet for endringer i den kirkelige struktur ved å innføre én arbeidsgiverordning.

Gladmelding fra Fond for utøvende kunstnere

(13.11.2006) I Statsråd sist fredag ble det vedtatt å iverksette avgift på offentlig framføring (av musikkopptak, film og musikkvideo) med virkning fra 1. januar 2007. Dette innebærer en utvidelse at inntektsgrunnlaget for Fond for utøvende kunstnere, og dermed også større mulighet til å oppnå uttelling for utøvere som søker om tilskudd fra fondet. Til nå har kringkastere betalt avgift til fondet for bruk av musikkopptak som ikke har vern etter åndsverkloven. Fra nyttår skal også restauranter, kafeer, diskotek, kundelokaler og andre som bruker musikkopptak offentlig, betale for dette.

MFO har valgt nytt styre

(12.11.2006) Arnfinn Bjerkestrand ble lørdag ettermiddag gjenvalgt som forbundsleder i Musikernes fellesorganisasjon. Renée Kristin Rasmussen ble gjenvalgt som den ene av forbundets to nestledere, mens Hans Ole Rian ble valgt til ny nestleder etter Terje Adde. Rian er i dag leder av MFOs fylkeslag i Trøndelag og kulturskolelærer i Vanvikan.

MFO i budsjetthøring i Stortinget

(06.11.2006) Forbundsleder Arnfinn Bjerkestrand møtte i dag i Familie- og kulturkomiteens åpne høring om statsbudsjettet for 2007. Blant de forholdene MFO tok opp, og uttalte seg kritisk om, var forslaget om å legge ned ordningen med statsstøtte til lokale konsertinitiativ (LOK-ordningen).
MFOs skriftlige innspill til komiteen kan du lese her.

Nytt styre i Fond for utøvende kunstnere

(02.11.2006)
Kultur- og kirkedepartementet har i dag oppnevnt nytt styre i Fond for utøvende kunstnere. Ny styreleder er Lene Hansen, Tromsø, med personlig varamedlem Kristin C. Slørdahl, Oslo. Styrets nestleder er Arnfinn Bjerkestrand, Oslo, med varamedlem Ingerlise Størksen, Ulset. De øvrige styremedlemmene (med personlige vararepresentanter i parentes) er Toni Usman, Oslo (Jan Lothe Eriksen, Nesoddtangen), Hilde Sol Erdal, Bergen (Nicola Samad, Oslo), Bård Jørgen Iversen, Namsos (Solveig Slettahjell, Oslo), Tove Bøygard, Ål i Hallingdal (Birger Carlsen, Harstad) og Marte Thorsby, Oslo (Jan Paulsen, Toten). Det nye styret har funksjonstid fram til 31. desember 2008. Les mer om Fondet og om styrets representanter på departementets hjemmeside.

Bjerkestrand og Rasmussen tar gjenvalg

(30.10.2006) Valgkomiteens innstilling til nytt forbundsstyre i MFO er nå offentliggjort. Både forbundsleder Arnfinn Bjerkestrand og nestleder Renée Kristin Rasmussen vil takke ja til gjenvalg under det kommende landsmøtet. Valgkomiteen legger elles opp til flere utskiftinger i det nye styret.
>> Neste side - 1   2   3   4   5