Aktuelt / Eldre nyhetssaker / 2005

MFO uttaler seg om ny støyforskrift

(22.12.2005)
Arbeidstilsynet har utarbeidet ny forskrift om støy, som er sendt til høring. MFO har sendt høringsinnspill til LO. Vedlagt høringsinnspillet er også dokumenter (ca 1,6 MB) utarbeidet av FIM, den internasjonale føderasjonen for musikere.

Lars Chr. Fjeldstad ansatt som jurist i MFO

(16.12.2005)
Musikernes fellesorganisasjon har ansatt Lars Chr. Fjeldstad (33) i den nyopprettede stillingen som jurist med hovedarbeidsfelt innenfor opphavs- og avtalerett. Fjeldstad kommer fra Grammofonartistenes forening (Gramart) hvor han i dag er leder for rådgivende avdeling.

Pause i hovedavtaleforhandlingene i KS

(15.12.2005)
I går omtalte flere nyhetsmedier, bl.a. VG og LOnytt, turbulensen som er oppstått mellom LO Kommune og Unio på den ene side og KS på den annen side i forhandlingene om ny hovedavtale i kommunesektoren. Nestleder Terje Adde, som representerer MFO i LO Kommunes forhandlingsutvalg, sier at forbundet naturligvis stiller seg hundre prosent bak de krav som er fremmet. 

MFO har avgitt høringssvar om kunnskapsløftet

(08.12.2005)
MFO har nå avgitt sitt høringssvar til Utdanningsdirektoratet vedrørende kunnskapsløftet. Vi har kommentert fagområdene musikk, dans og drama inngående, og også vedlagt omfattende vedlegg. Hele høringssvaret, samt MFOs innspill til LOs tilsvarende høringssvar finner du her.

Godbit til by:Larm-artistene

(07.12.2005)
Når by:Larm 2006 slippes løs i Tromsø 9.-11. februar vil MFO for fjerde år på rad ha med seg en solid lekkerbisken til de medvirkende artistene. Fram til 1. mai vil nemlig alle som opptrer i det offisielle live-programmet få tilbud om gratis gjennomgang av usignerte platekontrakter, forlagsavtaler og managementavtaler, uten at det stilles krav om medlemskap i MFO.

Om påstandene om lønnsnedgang for teatermusikere

(01.12.2005)
- Noen av våre medlemmer i MFO Trøndelag har nylig distribuert et brev til sine kolleger, der de hevder at MFO sørger for lønnsnedgang for teatermusikere. Flere av påstandene i brevet er ikke riktige, og jeg vil derfor med dette kommentere både disse påstandene og forholdene rundt teateroverenskomsten i sin alminnelighet, skriver forbundsleder Arnfinn Bjerkestrand i dette åpne brevet.

Musikere og helse

(24.11.2005)
Det har de siste årene blitt stadig mer åpenhet omkring hørselsskader, yrkesskader og andre helseproblemer blant musikere. Dessverre ser det ut som om mange problemer er mer utbredt enn vi tidligere har trodd. For tiden arbeider MFO sammen med Norsk teater- og orkesterforening (NTO) med å få satt større fokus på risikoen for hørselskader blant orkestermusikere. Dette vil vi komme nærmere tilbake til senere. I mellomtiden publiserer vi her en del informasjonsmateriale vi har fått fra andre kilder.

Nytt avtaleformular for midlertidig ansettelse

(21.11.2005)
MFO har oppdatert avtaleformularet for midlertidig ansettelse, som anbefales brukt bl.a. ved oppsetninger av revy, teater og «spel». Formularet kan benyttes uavhengig av om arbeidsgiver er bundet av tariffavtale. Samtidig minner vi om våre nye avtaleformularer for helt kortvarige engasjementer (bryllup, klubbopptreden etc.), for enkeltstående næringsdrivende og lønnstakere.

Trigger takker for i år - og ser framover

(17.11.2005)
Årets Trigger-seminarer er overstått, og prosjektleder Petter Almvik melder om tre vellykkede seminardager. Med på laget i år var Sissy Wish, Erlend Mokkelbost (JR Ewing), Jan Erik Haglund (Unit Management), Marit Karlsen (Trust Me Records), Anders Odden (MFO) og Siri Narverud Moen (Urørt, NRK). Disse leverte ifølge Almvik meget gode foredrag om hvordan man kan leve i og av musikkbransjen, og ga deltagerne gode råd om hva de bør og ikke bør gjøre for å lykkes med sin musikk.

MFO i åpen stortingshøring om statsbudsjettet

(16.11.2005)
MFO har deltatt i Famile- og kulturkomiteens åpne høring om kulturdelen i neste års statsbudsjett, og la fram et eget dokument med synspunkter på Regjeringens forslag. Siden det er mange nye medlemmer i komiteen, inneholder dokumentet også en redegjørelse om MFO. Her er høringsdokumentet.
>> Neste side - 1   2   3   4   5   6   7