Aktuelt / Eldre nyhetssaker / 2004

MFO spanderer hagefest på Øya-publikummet

(04.06.2004) Onsdag 11. august, dagen før årets Øya-festival åpnes i Middelalderparken i Oslo, går festivalens såkalte klubbdag av stabelen med konserter på 20 ulike hovedstadsscener. Musikernes fellesorganisasjon og Café Ska! (mellom Slottsparken og SAS-hotellet) tjuvstarter festen med å arrangere et gedigent musikalsk hageselskap.

Nordiske Teaterdager i Oslo 10.-12. juni

(27.05.2004) Nordisk Teaterunion har i år gleden av å invitere til Nordiske Teaterdager i Oslo fra 10. til 12. juni.
Den danske dramatikeren Astrid Saalbach er vinneren av Nordisk Dramatikerpris for 2002/2003 og overrekkes prisen fredag 11. juni kl. 19.30 i Det Norske Teatret. I forbindelse med prisutdelingen blir forestillingen «Brudd. Fragmenter fra et forfatterskap» oppført, en forestilling basert på flere av hennes stykker. Forestillingen er unik og spilles kun én gang.
Meld deg på innen 1. juni til Hege Newth Nouri: hnouri@online.no.

Showcase på Popkomm. 2004

(05.05.2004) Music Export Norway (MEN) setter nå sammen en komité som skal plukke ut norske band og artister til deltakelse under bransjetreffet Popkomm. i Berlin. Popkomm. arrangeres fra 29. september til 1. oktober, og MEN vil også etablere en felles stand for de norske bransjeaktørene som skal delta.

MFO inviterer Stortinget på korpskonsert

(03.05.2004) Forbundsleder Arnfinn Bjerkestrand har invitert Stortingets forsvarskomité, kulturkomité og utdanningskomité, samt stortingsrepresentantene fra Vestfold og Trøndelag til konsert på Eidsvolls plass onsdag 5. mai klokka 14:45. Bakgrunnen er Forsvarsdepartementets forslag om å legge ned de militære korpsene i Horten og Trondheim.

MFO i møte med Stortingets KUF-komité

(29.04.2004) MFO møtte onsdag 28. april Kirke- utdannings og forskningskomitéen på Stortinget, der forbundet la fram sine synspunkter på St.melding nr. 30 (2003-2004) - Kultur for læring.

MFO ba Stortinget bl.a.om å styrke estetiske fag i skolen, innlemme estetisk kompetanse eller kulturkompetanse i basiskompetansen eller i de foreslåtte grunnleggende ferdigheter. Vi forsterket også nødvendigheten av å ha Musikk, Dans og Drama som et eget utdanningsprogram, slik departementet har foreslått, og vektla betydningen og nødvendigheten av fordypning, særlig på det utøvende området, gjennom alle tre år. MFO og Skolenes landsforbund (SL) møtte komitéen samtidig, og leverte et felles notat.

MFO i møte med Stortingets forsvarskomité

(20.04.2004) I forbindelse med høringen om St.prp. nr. 42 (2003-2004), «Den videre moderniseringen av Forsvaret», møtte en delegasjon fra MFO Stortingets forsvarskomité tirsdag 20. april. Delegasjonen, som besto av forbundsleder Arnfinn Bjerkestrand, nestleder Renée Rasmussen og avdelingsleder Trude Nordeng Rougnø, la fram et notat med MFOs synspunkter på Regjeringens forslag om å legge ned militærkorpsene i Trondheim og Horten.

I tillegg til notatet hadde MFO også utarbeidet en serie lysbilder for å gi argumentene visuell kraft. Her kan du laste ned bildeserien i pdf-format og late som om du er med på møtet.

- Nyheten består i APs, SVs og SPs kulturoffensiv, sier Bjerkestrand

(30.03.2004) Kulturkomitéen har nå lagt fram sin innstilling til St.meld. nr. 48 (2002 – 2003): «Kulturpolitikk fram mot 2014». Innstillingen er sikkert like velment som selve meldingen, men med unntak av Arbeiderpartiets, SVs og Senterpartiets felles kulturpolitiske offensiv, er det ikke mye nytt å lese fra komitéens penn(er), sier forbundsleder Arnfinn Bjerkestrand i denne omfattende kommentaren til komitéens innstilling.

Tariffoppgjøret i KS

(26.03.2004)
Kommunenes Sentralforbund (KS) Siste: NY INFO OM KOMPETANSELØNN M.M. I MUSIKK- OG KULTURSKOLE.

- Mer fokus på frilanserne i kulturmeldingen

(19.03.2004) Musikernes fellesorganisasjon har overlevert et notat om frilansmusikeres trygderettigheter til medlemmer av Stortingets kulturkomite. Målet er at Stortinget skal ta grep om disse problemområdene i forbindelse med behandlingen av regjeringens kulturmelding i vår.

Bred oppslutning om opprop til kulturkomiteen

(12.03.2004) Under et frokostmøte som ble arrangert av LO kommune, LOs kulturutvalg og Musikernes fellesorganisasjon fredag 12. mars i Filmens Hus i Oslo, mottok kulturkomiteens saksordfører Olemic Thommessen (H) to kulturpolitiske opprop. Forbundsleder Arnfinn Bjerkestrand overleverte oppropene på vegne av en lang rekke organisasjoner, heriblant MFO og Landsorganisasjonen i Norge.
>> Neste side - 1   2   3   4   5   6