Aktuelt / Eldre nyhetssaker / 2003

Uttalelse fra MFO om Åndsverkloven

(22.07.2003) MFO ønsker en privatrettslig vederlagsordning som fullt ut administreres av rettighetshaverne selv gjennom en fellesorganisasjon som Norwaco.
Vederlaget bør baseres på et bredest mulig avgiftsgrunnlag på både lagringsmedier og kopieringsutstyr, og ikke på en statlig bevilgning.
Vederlaget bør bestå av en individuell andel på 2/3 og en kollektiv andel på 1/3. Hovedfordelingen av det individuelle vederlaget bør være basert på tilgjengelige undersøkelser om hva som blir kopiert, slik at de enkelte rettighetshaverorganisasjonene mottar sin årlige prosentandel av vederlaget og sørger for den individuelle detaljfordelingene.
Den kollektive andelen av vederlaget bør også forvaltes av rettighetshaverorganisasjonene eller deres fond. Vi ønsker ikke overføring av den kollektive andel til et statlig fond som for eksempel Fond for lyd og bilde.
Høringsuttalelsen

- Kultursaker glimrer med sitt fravær

(18.07.2003)
- Nå må kultur settes på dagsorden i årets valgkamp i kommune- og fylkestingsvalg.
Kulturnorge venter i disse dager på den lenge bebudede kulturmeldingen og kulturministeren har en siste sjanse til å vise at hun har gjort jobben, sier leder i Musikernes fellesorganisasjon Arnfinn Bjerkestrand.
-Politikerne vet, som meg, at kunstfagenes stilling i skole og utdanning er farertruende svak.

Om forskrift om tilskudd til kunst- og kulturtiltak i Oslo

(19.06.2003) Les MFOs høringsuttalelse.

Høringsuttalelse om forslag til endringer i dagpengeordningen

(17.06.2003) Les MFOs høringsuttalelse.
>> Neste side - 1   2   3