Aktuelt / Eldre nyhetssaker / 2017

Nye satser hos Rikskonsertene/Kulturtanken fra 1.1.2018

(19.12.2017) Det er oppnådd enighet mellom MFO og NODA på den ene siden og Kulturtanken på den andre siden om følgende endringer i lønnssatsene med virkning fra 1.1.2018:
• Konsertsats jf § 2.1 skal være kr 3.203 (tidl. kr 3.128).
• Prøvesats per time jf § 3.2 skal være kr 487 (tidl. kr 476).
Se forøvrig revidert overenskomst.
 

MFO flytter til nye lokaler

(28.11.2017) Torsdag 30. november og fredag 1. desember er MFO på flyttefot, og derfor kan vi disse dagene ikke ta telefonen eller besvare epost. Vi beklager de ulemper dette måtte medføre for våre medlemmer, tillitsvalgte og forbindelser.

Image

Endelig statsbudsjett for 2018

(23.11.2017) -Også i år måtte våre venner i Krf og Venstre legge bredsiden til for å reversere noen av de kuttene som Høyre/FrP-regjeringen ønsket å gjennomføre i kulturlivet, sier forbundsleder Hans Ole Rian.

I budsjettforliket onsdag kveld ble det klart at Norsk Kulturfond får en økning på 30 millioner kroner i forhold til Regjeringens forslag til statsbudsjett. Kuttet som ble foreslått på Utenriksdepartementets post for kulturfremme ble også reversert, og er nå tilbake til om lag samme nivå som inneværende år. –Men likevel blir beløpet på denne posten i 2018 betydelig mindre enn hva den var i 2013, sier Rian, -noe som er beklagelig, spesielt siden denne Regjeringen i teksten i budsjettet uttrykker vilje til å styrke dette viktige arbeidet.

Image

#nårmusikkenstilner: MFO iverksetter tiltak umiddelbart

(22.11.2017) Aftenposten har i kveld, 22. november publisert to opprop mot seksuell trakassering i musikkbransjen, ett undertegnet av 706 kvinner i musikkbransjen og ett undertegnet av 295 kvinnelige sangere. Hvis du som er MFO-medlem har opplevd trakassering eller overgrep kan du gjerne kontakte MFOs advokat Lars Chr. Fjeldstad på telefon 951 44 660. Lars har taushetsplikt, så du kan være sikker på at din historie ikke kommer ut.

– Vi i MFO og våre samarbeidspartnere kommer til å ta ordentlig tak i dette, så mye som vi kan. Dette problemet er ikke noe en emneknagg kan løse, det krever vedvarende arbeid over tid, sier forbundets nestleder Christine Thomassen (bildet).

Handlingsplan mot kjønnsdiskriminering, kjønnstrakassering og seksuelle overgrep

(18.11.2017) 16. november møttes representanter for de nordiske musikerforundene (Sverige, Danmark, Finland, Island og Norge) samt British Musicians’ Union i Stockholm for å diskutere tiltak mot kjønnsdiskriminering, kjønnstrakassering og seksuelle overgrep i musikkbransjen. Møtet vedtok følgende resolusjon som varsler en omfattende handlingsplan på området.

Image

Slides fra Kontordagen 2017

(15.11.2017) Var du på Kontordagen 15. november? Rakk du ikke å gjøre notater fra seminarene? Var du ikke på Kontordagen, men er nysgjerrig på hva vi snakket om?
Her kan du laste ned slides fra seminarene:
Kontrakter - en innføring
Bookingbyrå - eller booke selv?
Platekontrakter - en innføring
Publishing
Trygderettigheter

Rolf Gammleng-prisene utdelt

(06.11.2017) Fond for utøvende kunstnere delte mandag kveld ut priser for over en halv million kroner. Gammleng-prisen gis til kunstnere som har utmerket seg på plateinnspillinger eller på scenen. 10 forskjellige utøvere/band ble hyllet av sine egne med en pris som har blitt delt ut helt siden 1982. Prisen belønner faglig dyktighet og kvalitet i alle ledd, uavhengig av salgstall.

Arbeidstidsforhandlingene i KS

(01.11.2017) Arbeidstidsforhandlinger

Lærernes arbeidstidsavtale var stridens kjerne da lærere i hele Norge gikk til streik i 2014. De protesterte heftig mot forslaget til kommunesektorens organisasjon KS om å innføre fast kontortid.

Nå er det igjen forhandlinger om denne viktige avtalen. Dagens arbeidstidsavtale for skolen utløper 31. desember 2017.

Image

Statsbudsjettet 2018: Mer til kulturbygg og næring, grelle kutt i UDs kulturmidler

(12.10.2017) Foreløpig utregning på kulturens andel av statsbudsjettet viser 0,87 % i år. – Vi er glade for at kulturens andel ikke synker ytterligere, men vi er på ingen måte fornøyd med at brorparten av økningen på kulturbudsjettet går til Kreativt Norge mens institusjonene nok en gang avspises med summer som ikke holder tritt med forventet lønnsvekst. Etter fem år med samme tendens snakker vi nå om reelle kutt over hele linja, sier MFOs forbundsleder Hans Ole Rian. - Regjeringen kutter dessuten nesten 50 % i UDs kulturmidler, det vil jeg kalle en skandale.

Image

Kontordagen for musikere

(01.10.2017) Skal du sette av en dag til kontorarbeid denne høsten, sett av 15. November!

Tid: 15/11 kl. 9-16
Sted: Kulturhuset, Youngsgate 6, 0181 Oslo

Seminaret er gratis for deg som er MFO-medlem, meld deg på her. MFO gir reisetilskudd på inntil kr. 1 500 for MFO-medlemmer som har lang reisevei.

Vi tar i bruk hele Kulturhuset i Oslo, og fyller det med debatter, inspirasjon, minikurs og veiledningsmøter. 
Et dagsseminar midt i byen, med masse relevante temaer for deg som jobber som næringsdrivende med musikk.

>> Neste side - 1   2   3