Aktuelt / Eldre nyhetssaker / 2016
Image

LO på Notodden Blues festival

(22.06.2016) For 6. gang er LO ( 63 organisasjoner - LO forbund, LOs lokalorganisasjoner, fagforeninger og leverandører av LOs medlemsfordeler) hovedsamarbeidspartner med Notodden Blues festival under parolen «Somliga går med trasiga skor». Det som startet med en gratis solidaritetskonsert på avslutningsdagen i 2011, er blitt gratis konserter i hver dag under festivalens 4 dager i solidaritetens tjeneste. Konsertene er blitt svært populære innslag under Notodden Blues Festival. Du som er LO-medlem får 20% rabatt på festival- og dagpass til årets bluesfestival.

Musiker- og ensembleordningen slås sammen

(21.06.2016) Fra og med 2017 slås musikerordningen og ensemblestøtteordningen i Norsk kulturråd sammen til en stor ordning for utøvere, ensembler, grupper og artister.

Kulturrådet ønsker en tydeligere og mer enhetlig tilskuddsordning for utøvere og har derfor valgt å slå sammen musiker- og ensembleordningen. Det blir samme antall søknadsfrister som tidligere og ordningen vil ivareta samme formål og målgruppe.

Dette skriver Norsk kulturråd på sine nettsider.

Image

MFO på den internasjonale musikerføderasjonens kongress

(16.06.2016) 7-9. juni deltok MFO på kongressen til den internasjonale musikerføderasjonen, FIM. Vertskap for kongressen var det Islandske Musikerforbundet (FIH) og møtene fant sted  på konserthuset Harpa som huser Island Symfoniorkester. Temaer som digitalisering, strømming, opphavsrett, forringelse av musikkundervisningen i skolen, problemer knyttet til instrumenter om bord i fly var noen av temaene som ble diskutert. MFOs nestleder, Christine Thomassen, holdt et innlegg om musikeres helse (bildet).

Image

Dramatikerne inn i LO

(27.05.2016) LO-sekretariatet sier ja til Norske Dramatikeres Forbund og Norsk Flygerforbunds søknad om medlemskap i LO. MFO gleder seg til å få flere kunstnerkolleger i LO.

Image

MFO støtter Fellesforbundet og de streikende i hotell- og restaurantbransjen

(20.05.2016) Musikernes fellesorganisasjon støtter fullt ut de streikende hotell-, kantine- og restaurantarbeiderne. Hotell- og restaurantbransjen har hatt en dårligere lønnsutvikling enn resten av arbeidslivet og tjener om lag 77 prosent av gjennomsnittlig industriarbeiderlønn.

Image

Humaniora: diskriminerende finansieringssystem

(10.05.2016) Kunnskapsdepartementet skal snart legge frem en stortingsmelding om humaniora. Det er bra at regjeringen legger frem en slik melding, men jeg er redd for at de ikke vil ta tak i en av de største utfordringene i høyere utdanning: formidling.  Dette skriver MFOs forbundsleder. En forkortet versjon av dette innlegget sto på trykk i Aftenposten 10. mai 2016.

Image

Rian: – Godt nytt fra kunnskapsministeren

(14.04.2016) Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen vil innføre kompetansekrav for nye lærere i praktiske og estetiske fag. Det kom fram da statsråden onsdag presenterte stortingsmeldinga «Fag - Fordypning - Forståelse. En fornyelse av Kunnskapsløftet».

– Dette er gode nyheter, og noe vi i MFO har arbeidet for i mange år, sier forbundsleder i MFO Hans Ole Rian. – MFO vil at barn og unge skal møte et oppvekstmiljø med en helhetlig skoledag og et mangfold av kulturaktiviteter, vi vil at barn og unge skal få oppleve ulike kunstarter som grunnlag for egen dannelse og vi vil at skolen skal gi større rom for elevenes skaperkraft.

Image

Vederlagsfondets tildelinger april 2016

(05.04.2016) Årets andre tildelingsrunde i MFOs vederlagsfondet er nå klar.

Guro von Germeten, Engegårdkvartetten og Skadedyr er noen av dem som får penger. For at prosjektet ditt skal bli vurdert i neste tildelingsrunde må vi ha søknaden din innen 26. mai.

Nye muligheter for medlemskap i Statens pensjonskasse

(01.04.2016) Er du ansatt i en liten deltidsstilling i staten eller som lærer i skoleverket, kan 1. april 2016 være en god dag for deg. Fra og med denne datoen trer de nye minstegrensen for medlemskap i Statens pensjonskasse i kraft. Vi presiserer at dette ikke er en aprilspøk.

Image

Veslefrikkprisen 2016: frist 5 april

(22.03.2016) I Veslefrikkprisen konkurrerer grunnskoleelever fra hele landet  om å lage den beste komposisjonen. Vinneren får en drømmedag med NRK Kringkastingsorkestret, som blant annet skal spille vinnerbidraget sammen med elevene. Det er lav terskel for å delta i Veslefrikkprisen og det viktigste er læringen underveis. For å delta måtte elvene sende inn et lydopptak av komposisjonen de har laget og en komponistrapport som beskriver hvordan de har tenkt. I 2015 deltok over 1.700 barn, fordelt på 248 komposisjoner og det var 3.-4. trinn ved Bergen Montessoriskole som vant. 5.april er fristen for å delta i årets konkurranse.

>> Neste side - 1   2   3   4