Aktuelt / Eldre nyhetssaker / 2016
Image

Statsbudsjettet 2017: Kutt av musikerstillinger over hele landet

(26.10.2016) Ikke overraskende synker kulturens andel av statsbudsjettet også i Regjeringens budsjettforslag for 2017. Regjeringen forventer en vekst i gjennomsnittlig årslønn i 2017 på 2,7 prosent og en prisvekst på 2,1 prosent. Kulturfondet foreslås økt med 0,99 prosent mens bevilgningene til orkestre og til Den Norske Opera og Ballett foreslås økt med rundt 1,75 prosent. Regjeringen foreslår videre å legge ned to av forsvarets korps og kutte 63 musikerstillinger totalt i Forsvarets musikk. - Det er rett og slett et begredelig budsjett, sier MFOs forbundsleder Hans Ole Rian. - Regjeringen legger opp til reelle kutt i alle støtteordninger og ved alle landets kulturinstitusjoner. Dersom dette budsjettet blir gjennomført er det den største skandalen som har rammet norsk musikkliv på 200 år, sier Rian.

Image

Lindemanprisen til Sidsel Endresen og Vilde&Inga

(25.10.2016) Lindemanprisene for 2016 ble delt ut under en høytidelig seremoni i Lindemansalen på Norges musikkhøgskole fredag 21. oktober. Prisen på 150 000 kroner gikk til Sidsel Endresen mens duoen Vilde&Inga som består av Vilde Sandve Alnæs og Inga Margrete Aas fikk De Unges Lindemanpris. De unges pris er på 50.000 kroner, og det er vinneren av Lindemanprisen som bestemmer hvem som skal få De Unges Lindemanpris.

Image

Anbefalt minstehonorar for konsertteknikere

(21.10.2016) MFOs forbundsstyre har vedtatt å innføre et anbefalt minstehonorar for teknikere hvor disse honoreres som selvstendig næringsdrivende med virkning fra 1. oktober 2016.

Det anbefalte minstehonoraret  er kr. 4 000 pr. tekniker pr. arbeidsdag med varighet av inntil 10 timer.

Vi anbefaler alle våre teknikermedlemmer å kreve minst dette beløpet for alle oppdrag av normal varighet og omfang. For hver enkelt jobb må det vurderes om det på grunn av arbeidstid eller andre forhold er grunn til å kreve høyere honorar enn minstesatsen. Det anbefalte minstehonoraret vil bli vurdert og eventuelt endret én gang om året. 

 

Image

Vederlagsfondets tildelinger september 2016

(21.09.2016) Årets fjerde tildelingsrunde i MFOs vederlagsfond er nå klar.

Javid Afsari Rad, Irene Tillung og Ola Kvernberg er noen av dem som får penger. For at prosjektet ditt skal bli vurdert i neste tildelingsrunde må vi ha søknaden din innen 1. november.

Image

Stjernekamp

(20.09.2016) Den årlige debatten om Stjernekamp og NMHs student-storbands medvirkning i TV-programmet er i gang igjen. MFO har ikke skiftet syn i saken, vi mener fortsatt at det må bli slutt på at kunststudenter jobber i sceneoppsetninger og tv-produksjoner uten å få betalt. MFOs leder Hans Ole Rian svarer her på noen av påstandene som har kommet på Facebook den siste tiden.

Image

Landets fremste blåseorkestre spiller på Ultima, rabatt for MFO-medlemmer

(13.09.2016) Sjøforsvarets musikkorps
Øyvind Mæland Vinaigre – for Wind Orchestra (WP)
Erlend Skomsvoll Dsjåkåccåråckå
Ingar Bergby – dirigent  ?
Eirik Raude – perkusjon

Det Norske Blåseensemble
Prélude à l'après-midi des Trolls (WP)
Geir Lysne – musikalsk leder
Michael Wollny – piano

Tid: 14. september kl. 1800
Sted: Universitetets Aula, Oslo
Pris: kr. 100 for MFO-medlemmer, kjøp billett her

Musikkorpsene med sin viktige rolle i Norge har røtter tilbake til sivilt og militært forsvar. 
Denne musikken, med historisk forankring i krig, fremføres nå først og fremst ved spesielle anledninger og feiringer. Denne unike konserten viser hvordan to av landets fremste blåseorkestre fornyer seg selv gjennom å utvikle og problematisere tradisjonen de hører hjemme i.

Image

Vilde&Inga får De Unges Lindemanpris

(09.09.2016) Duoen Vilde&Inga får De Unges Lindemanpris for 2016. Prisen er på 50.000 kroner.
Det er vinneren av Lindemanprisen som bestemmer hvem som få de unges pris, og årets Lindemanprisvinner Sidsel Endresen valgte altså Vilde&Inga, som består av Vilde Sandve Alnæs (fiolin) og Inga Margrete Aas (kontrabass). 

NSF: TV2 presser TV-produsenter til å bryte tariffavtalen

(01.09.2016) Norsk Skuespillerforbund har sendt følgende brev til alle sine medlemmer, i forbindelse med at TV2 legger press på TV-produsenter for å klarere såkalte tredjeparts rettigheter i strid med inngått tariffavtale. Vi gjengir her brevet i sin helhet, til orientering.

Skuffende dom i svensk Hovrett

(30.06.2016) Historien om ulovlig strømming av musikk har åpenbart ingen slutt. Nå har en ny svensk dom stilt krav om at musikere aktivt må kreve at musikk som ulovlig er lagt ut, må fjernes, for at de skal ha noen rettigheter i behold.

Kommunalkonferansen 2016: Vi skaper framtidas Norge

(23.06.2016) Invitasjon til Kommunalkonferansen 12.-13. september 2016
Clarion Hotel & Congress Oslo Airport, Hans Gaarders vei 15, Gardermoen  

Årets kommunalkonferanse drar de lange linjene og tar opp de store utfordringene. For det er i kommunene Norge skapes. Det er der innbyggerne bor, lever og bruker offentlige tilbud. Endringer og innovasjon må skje i kommunene – derfor har årets konferanse en skyhøy ambisjon: vi skaper framtidas Norge. 
Toppfolk fra politikk og forskning kommer for å dra oss gjennom de store spørsmålene: Hvordan lykkes med integrering, hvordan skal vi lage en bra skole for alle og hvordan skal vi gjennomføre kommunereformens vedtatte sammenslåinger. Hva er utfordringene?  Ikke minst skal vi snakke om hvem som skal drive offentlige tjenester. Blir det god kvalitet på tjenestene gjennom løsarbeidersamfunnet og hva gjør det med arbeidslivet? Etter årtier med privatisering er trenden snudd; nå tar kommunene tilbake ansvaret for å drive egne tjenester. Vi får svaret på hvorfor og hvordan! 

Konferansen er gratis og MFO dekker reise- og oppholdsutgifter for tillitsvalgte og medlemmer som har sitt arbeid i KS tariffområde. Les mer og meld deg på her. Påmeldingsfrist 29. august

 

>> Neste side - 1   2   3   4