Aktuelt / Eldre nyhetssaker / 2013
Image

Kommunalkonferansen 2013

(29.05.2013)

Årets stortingsvalg er temaet når LO Kommune samler troppene til kommunalkonferanse 11 -. 12. juni i Oslo. På konferansen får du innlegg av blant annet Hans Olav Lahlum og debatt med Liv Signe Navarsete, Kristin Halvorsen og Anniken Huitfeldt i panelet. Jan Eggum og Pitsj bidrar musikalsk. Meld deg på innen 1. juni.

ISMEs 31. verdenskongress, Brasil, 20.-25. juli 2014

(29.05.2013)

ISMEs 31. verdenskongress arrangeres neste år i Porto Alegre, Brasil, 20 til 25 juli 2014.

Image

MFO støtter innlesernes boikott

(28.05.2013) Innleserne av lydbøker i Norsk Lyd og Blindeskriftbibliotek har siden 24. april boikottet Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek. De mener de ikke har lovlige arbeidsavtaler og aksjonerer for å få oppfylt rettighetene i arbeidslivet.
Boikotten støttes av Norsk Tjenestemannslag og Norsk Skuespillerforbund. MFO støtter også boikotten og har sendt et brev til innleserne, les hele brevet her.

Mandag 27. mai arrangerte LO Oslo en fanemarkering til støtte for innleserne, illustrasjonsbildet er fra markeringen og er tatt av Kristian Brustad. Se flere bilder her.

Siste: Boikotten er avsluttet 24. juni, se nyhetssak hos Norsk Skuespillerforbund

Hans Ole Rian ny forbundsleder i MFO

(16.05.2013) Hans Ole Rian har med virkning fra 14. mai 2013 overtatt vervet som forbundsleder i MFO, som følge av at LO-kongressen 2013 valgte MFOs forbundsleder Renée K. Rasmussen inn i LOs ledelse.

Image

Music Norway og den nye reisestøtteordningen

(15.05.2013) For en måned siden fortalte Music Norways direktør til Ballade at reisestøtteordningen til norske musikere fra 1. juni også kan tildeles managerapparatets aktiviteter i utlandet. Managernes inntog er etter det MFO kjenner til velsignet av Kulturdepartementet og Utenriksdepartementet. MFO sendte derfor på mandag et brev til de to departementene.  Den nye ordningen og de nye retningslinjene lanseres i morgen.

Norsk kulturråd: Innfører elektroniske søknader

(13.05.2013) Kulturrådet tar no det første skrittet mot å gjere alle søknadsskjema elektroniske. Søknadane til Fond for lyd og bilete skal leverast elektronisk til fristen 1. september, Statens kunstnarstipend 15. oktober og Norsk kulturfond til hovudsøknadsfristen 1. desember. Frå desse tidspunkta blir det ikkje lenger mogleg å levere på papir.

Image

MFO støtter Norsk filmforbunds streik

(10.05.2013) Onsdag ble det brudd i meklingen mellom Norsk filmforbund og Norske film-, TV- og Spillprodusentersforening etter at partene hadde meklet vel 6 timer på overtid. Filmforbundets medlemmer er dermed tatt ut i streik. Les mer om dette på Filmforbundets nettsider.

MFO støtter denne streiken og har i dag sendt en støtteerklæring til Norsk filmforbund. 
 
 

Høringsuttalelse om endringer i Forskrift om stipend og garantiinntekter for kunstnere

(09.05.2013) Musikernes fellesorganisasjon har avgitt høringsuttalelse til Kulturdepartementet om departementets foreslåtte endringer i Forskrift om stipend og garantinntekter for kunstnere.

Image

MFO stemte mot partistøtte og oljeboring i Lofoten

(07.05.2013) LOs kongress er nå inne i sin femte og avsluttende dag. Mange viktige saker har vært oppe til debatt i løpet disse dagene. På søndag vedtok kongressen å støtte de rødgrønne partiene og Rødt med over 8 millioner, pengene skal gå til årets valgkamp. MFOs delegater, Hans Ole Rian og Anders Hovind, stemte begge imot forslaget.

Image

Renée Rasmussen valgt inn i LO-ledelsen

(06.05.2013) En enstemmig LO-kongress har i dag valgt Gerd Kristiansen som ny LO-leder. MFOs forbundsleder Renée Rasmussen er valgt som ny LO-sekretær. I tillegg er MFOs nestleder, Hans Ole Rian, valgt som varamedlem i LO-sekretariatet.
- Vi er veldig fornøyd med at valgkomiteen har lyttet til vårt ønske om en langtidsutdannet i LOs ledelse, sier Renée Rasmussen, det er viktig at LO speiler utviklingen i arbeidslivet, og det vil jeg bidra til. Jeg gleder meg også  til å løfte kulturen opp i LO-systemet og arbeide for bedre levekår for kunstnere.

 
>> Neste side - 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12