Aktuelt / Eldre nyhetssaker / 2013

Ballettutdanning ved fremstående læresteder i utlandet

(14.07.2013)

Kunnskapsdepartementet har bestemt at det fra og med undervisningsåret 2013-2014 skal innføres rett til støtte gjennom Lånekassen til ballettutdanning ved fremstående læresteder i utlandet, selv om utdanningen ikke tilsvarer høyere utdanning i Norge. Det settes som vilkår at lærestedet har strenge krav for opptak, og at en relevant norsk faginstans anbefaler lærestedet. Royal Ballet School i London er et slikt lærested, og norske elever vil fra kommende høst kunne få støtte ved dette og tilsvarende læresteder.
Les mer på Regjeringen.no

Image

Lovfesting av gratis kulturskoletilbud: høring

(05.07.2013) Kunnskapsdepartementet har sendt ut et høringsforslag om endring i opplæringslov og privatskolelov. Høringsnotatet gjelder innføring av et gratis kulturskoletilbud for elever på 1. - 4. årstrinn.

Vi oppfordrere våre medlemmer til å sende inn innspill til denne høringen.

Ny forskrift om statens stipend og garantiinntekter er vedtatt

(04.07.2013) Den 24. juni ble Forskrift om statens stipend og garantiinntekter for kunstnere vedtatt endret. Formålet er å lage fleksible ordninger som kommer flere kunstnere til gode. - Vi ønsker et mangfoldig og nyskapende kunstliv. Stipendordningene må fungere slik at flest mulig kunstnere har reell mulighet til å få stipend samtidig som de har økonomisk forutsigbarhet, sier kulturminister Hadia Tajik i en pressemelding fra Kutlurdepartementet.

Image

Svarte på musikerundersøkelse, vant iPad mini!

(03.07.2013) Flere tusen MFO-medlemmer fikk i februar en forespørsel om å delta i en stor undersøkelse om musikeres helse, de som svarte var med i trekningen av en iPad mini. Vi har nå trukket ut fem heldige vinnere nemlig Helge Riise, Jo Fahlstrøm, Grete Vargeid, Andreas Stensland Løwe og Kyrre Laastad. Gratulerer! iPadene er på vei.

Image

Kunstnerleilighet m. lydstudio til leie i Stokke

(28.06.2013) En 90 kvm stor leilighet med 3 soverom og to lydstudioer i Bogen i Stokke kommune er ledig fra 1. august. Leietaker må være profesjonell kunstner i etableringsfasen ifølge vedtektene. Søknadsfrist 1. august.

Image

Deltidsansatte sikres pensjonsrettigheter

(26.06.2013) LO og Fagforbundet har vunnet fram i en viktig prinsipiell sak for Arbeidsretten. Dommen sikrer pensjonsrettigheter også for deltidsansatte i lave stillingsbrøker.

Dette skriver LO på sine nettsider.

Takk for din Gramo-fullmakt!

(26.06.2013) Gramos generalforsamling ble avholdt i juni. MFO fikk inn utrolig mange fullmakter, tusen takk til alle dere som sendte inn!

Renée Rasmussen ble valgt inn i Gramo-styret for MFO fram til neste generalforsamling. 

Høringsuttalelse om Kulturutredningen

(26.06.2013) MFO har sendt høringsuttalelse til Kulturdepartementet i forbindelse med Engerutvalgets NOU 2013:4 Kulturutredningen 2014. 

Image

MFO og norske orkestre med støtte til det greske Kringkastingsorkesteret

(21.06.2013) I forrige uke stengte den greske regjeringen den statlige fjernsynskanalen ERT for å spare penger. 2 700 mennesker mistet jobben, deriblant alle medlemmene i Det greske nasjonale symfoniorkester og kor.

KORK, Oslo filharmoniske orkester, Stavanger symfoniorkester, Bergen filharmoniske orkester, Kristiansand symfoniorkester, Nordnorsk Symfoniorkester, Trondheim symfoniorkester, Den norske opera og ballet, Norsk teater- og orkesterforening og MFO har nå erklært sin støtte til musikerne som fredag gjennomførte sin siste konsert.

 
Image

Kristin Pauline Haagensen ny nestleder i Musikernes fellesorganisasjon

(05.06.2013) MFOs forbundsstyre har i dag valgt Kristin Pauline Haagensen til ny nestleder. 

- Jeg takker for tilliten fra forbundsstyret og gleder meg til å ta fatt på oppgavene i dette viktige vervet, sier Haagensen.

- Vi har nå fått en nestleder med bred erfaring både som utøvende musiker og som lærer, det vil komme godt med i nestlederstolen. Jeg er veldig fornøyd sier MFOs forbundsleder, Hans Ole Rian.
>> Neste side - 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12