Aktuelt / Eldre nyhetssaker / 2013

TONO-prisen til Ellen Andrea Wang

(17.08.2013)

TONO-prisen i kategorien «Årets utfordrer» går til en, i følge juryen, «eksepsjonell formidler og en utfordrer innen musikklivet». Prisvinner er bassist, sanger og komponist Ellen Andrea Wang. Les mer på TONOs hjemmeside
MFO gratulerer prisvinneren!

Store endringer i Statens kunstnerstipend

(16.08.2013)

Elektroniske søknadsskjemaer, to nye støtteordninger og at alle skal benytte Kulturrådets søkeportal. Dette er de største endringene for deg som skal søke Statens kunstnerstipend i år. Dessuten må du fra og med i år fylle ut ett skjema for hver stipendordning du søker på.
Les mer på Kulturrådets hjemmeside

Edvard-pris til Helge Sunde

(15.08.2013)

Helge Sunde er vinner av Edvardprisen 2013 i kategorien «Åpen klasse» for albumet «Windfall». Albumet er «… et sylskarpt verk fullastet med positiv energi», ifølge juryen. Prisen ble utdelt av TONOs styreformann Bendik Hofseth i går kveld på Nasjonale Jazzscene, skriver TONO på sin hjemmeside.
MFO gratulerer prisvinneren!

MFO anbefaler: Klimakonsert på Eidsvolls plass 24. august

(15.08.2013) Alliansen Klimavalg 2013 arrangerer en stor markering for klimahandling under mottoet «Hev stemmen!» på Eidsvolls plass foran Stortinget lørdag 24. august fra klokka 16:00 til 17:30. Foruten appeller blir det musikalske innslag ved en rekke profilerte utøvere. Se programmet her
Samme dag er det også arrangementer i regi av Klimavalg 2013 i Bergen, Bodø, Fredrikstad, Hamar, Haugesund, Kristiansand, Moss, Målselv og Trondheim. Se full oversikt her

 

Kulturpolitisk konferanse torsdag 22. august

(14.08.2013) Norsk Tjenestemannslag (NTL) og Musikernes fellesorganisasjon (MFO) arrangerer kulturpolitisk konferanse i Dansens Hus, Oslo, torsdag 22. august fra klokka 09:00 til 15:30. Kulturminister Hadia Tajik kommer, det samme gjør Frikar dansekompani.

Kulturskoletimehjelp: Eksempler på organisering og innhold

(14.08.2013)

Norsk kulturskoleråd har samlet eksempler på organisering av og innhold i kulturskoletimen. Disse finner du nå i en egen base på kulturskoleradet.no.
Les mer

Partienes kulturpolitikk – på ett sted!

(14.08.2013) Også i forbindelse med dette årets stortingsvalg har MFO laget en oversikt over de ulike partienes kulturpolitikk, slik den er formulert og programfestet av partiene selv.
På denne måten håper vi at du som er opptatt av norsk kulturpolitikk lettere kan gjøre deg opp en mening om hvilket parti du bør stemme på i høst.

MFO roser Kulturløftet III

(12.08.2013)

– Vi er kjempeglade for at de rødgrønne partiene satser så sterkt på kultur, sier forbundslederen i MFO, Hans Ole Rian. – De lover fortsatt å bruke minst én prosent av statsbudsjettet på kultur. Det er unikt, fortsetter han. Forbundslederen mener det er mange sterke og gode punkter i det nye kulturløftet som ble lagt fram i går.
Les mer på Musikkulturs hjemmeside

Nordgård-rapporten overlevert

(09.08.2013)

Nordgård-utvalget har sett på utfordringer ved nye former for salg og distribusjon på musikkfeltet. Kulturminister Hadia Tajik mottok rapporten fra utvalget under sitt besøk på Øya-festivalen i går, torsdag 8. august.
Les mer og last ned rapporten på Kulturdepartementets nettside

Image

Tidligere ungdomssymfoniker? Se her!

(08.08.2013) Ungdomssymfonikerne fyller som kjent 40 år i år. For å feire jubileet og si takk for sist inviterer orkesteret alle tidligere ungdomssymfonikere med ledsager til en mottakelse etter konserten i Oslo konserthus fredag 16. august. Forutsetningen for å delta er at du har billett til konserten som starter klokka 19:30 (kjøp billetter her), og at du melder deg på mottakelsen via denne lenka.
Påmeldingsfrist er 14. august.

>> Neste side - 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12