Aktuelt / Eldre nyhetssaker / 2013
Image

MFO: Glad for at Statens kunstnerstipend ikke reduseres

(15.11.2013) Fredag ble det enighet om budsjettet i Stortinget. Reduksjonen i Norsk kulturfond blir stående og Kulturskolekuttet ble heller ikke reversert. De varslede kuttene i Statens kunstnerstipend ble imidlertid avverget. – Jeg er glad for at Venstre og KRF kjempet kulturens sak i Stortinget, det lover godt for kulturens plass i regjeringssamarbeidet framover, sier MFOs nestleder Anders Hovind, som sammen med Kunstnernettverket har jobbet intenst med å beholde rammene i Statens kunstnerstipend hele uka.

Kunstnernettverket: Uforståelige kutt

(10.11.2013) Fredag ble Regjeringen Solbergs tilleggsproposisjon til Statsbudsjettet lagt fram. Her går det fram at Regjeringen ønsker å kutte i kunstnerstipendene og overføringene til Norsk kulturfond. Kunstnernettverket, som er en sammenslutning av de viktigste kunstnerorganisasjonene i Norge, mener at kuttene er uforståelige og vil sparke beina under mange kunstnerskap.

Katastrofale endringer i kulturbudsjettet

(08.11.2013) Regjeringens endringer i statsbudsjettet medfører dramatiske kutt i Kulturbudsjettet. Det er kunstnerne det går verst utover.  Statens kunstnerstipend foreslås redusert med 15 millioner kroner. Samtidig reduseres Kulturfondets støtteordninger med til sammen 26,5 millioner. Leder i Musikernes fellesorganisasjon, Hans Ole Rian, er opprørt.

Elektronisk søknadsskjema til Norsk kulturfond

(07.11.2013)

Alle som skal søke Norsk kulturfond må fra nå av benytte elektronisk søknadsskjema. Skjemaene for søknadsfristen 3. desember blir gjort tilgjengelige mellom 8. og 12. november.
Kulturrådet går bort fra det gamle papirbaserte søknadssystemet, og over til elektroniske søknadsskjemaer. Dermed kan du ikke lenger bruke papirskjema eller sende søknader i posten. De elektroniske søknadsskjemaene blir lagt ut på Kulturrådets nettsider i perioden 8. til 12. november.
Les mer på Kulturrådets hjemmeside

Ny håndbok for tillitsvalgte

(06.11.2013) Tillitsvalgtapparet er en svært viktig del av MFOs organisasjon. Vi ønsker å bidra til at de tillitsvalgte kan utføre tillitsvervet best mulig, derfor har vi laget en håndbok som vi håper kan være et nyttig hjelpemiddel. Boka tar for seg det å være tillitsvalgt, forklarer sentrale ord og uttrykk og gir en oversikt over lover og avtaleverk. Håndboka ble sendt fra MFOs administrasjon i Oslo mandag 4. november. Har du ennå ikke mottatt håndboka, eller har du fått boka til tross for at du ikke lenger er tillitsvalgt, meld fra til oss på mfo@musikerorg.no

Rolf Gammleng-prisen utdelt for 32. gang

(04.11.2013) Fond for utøvende kunstneres ærespriser for fortjenstfull medvirkning ved gramofoninnspillinger eller i sceniske forestillinger, Rolf Gammleng-prisen, ble mandag 4. november utdelt under en tilstelning på Hotel Continental i Oslo. Prisen ble delt ut første gang i 1982, ved fondets 25-års jubileum, og fikk navn etter mannen som i sin tid fikk æren for å få opprettet Fond for utøvende kunstnere. Prisen har blitt delt ut hvert år siden.
Image

Søk på stipendopphold i 2014

(04.11.2013) Trenger du arbeidsro eller har du et samarbeidsprosjekt med andre? Leveld Kunstnartun i Ål i Hallingdal lyser ut stipendopphold for perioden 1. august 2014 og ut 2014. Søknadsfrist er 1. desember.

Image

Arbeidsutvalg avlyst. Hans Ole Rian: Skuffa og bekymret

(24.10.2013) 11. oktober meldte Kulturdepartementet at avtroppende kulturminister Hadia Tajik hadde nedsatt et utvalg som skal utarbeide forslag til hvordan kunstneres økonomi og levekår kan bedres. På Kulturnytt 21. oktober fortalte Kulturminister Thorhild Widvey at arbeidsutvalget ikke skal settes i gang allikevel. – Jeg er utrolig skuffa, sier MFOs forbundsleder Hans Ole Rian. 

SafeMUSE-rapport: Stort behov for denne typen tiltak

(22.10.2013)

SafeMUSE – Safe Music Havens Initiative, MFOs prosjekt som arbeider med etablering av fribyordning på musikkområdet, har utarbeidet rapport for sitt arbeid så langt. Rapporten omfatter prosjektets aktivitet fra oppstart i 2011 og frem til 30.7.2013:

Ny Kultur- og kirkeminister: MFO-Spennende valg

(16.10.2013) I dag ble det klart at det er Thorhild Widvey (H) som blir Kultur- og kirkeminister i den nye regjeringen. Widvey har sittet på Stortinget i to perioder og vært statssekretær i til sammen to år. Hun sitter i Høyres sentralstyre. -Dette er et spennende valg og jeg ser fram til å ta fatt på samarbeidet, sier MFOs forbundsleder Hans Ole Rian. Widvey har lang politisk erfaring og bakgrunn fra idretten, noe som kan komme godt med i jobben som Kultur- og kirkeminister.

>> Neste side - 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12