Aktuelt / Eldre nyhetssaker / 2013

Norsk komponistforening tar ansvar for Ballade

(10.01.2013) I en artikkel i Dagsavisen i dag sier tidligere styreleder i MIC, Svein Skarheim, at Komponistforeningen har sagt ja til å drive Ballade.no videre. - Vi er veldig glade for at Komponistforeningen har muligheten til å ta på seg denne oppgaven, sier MFOs leder Renée Rasmussen.

Reforhandling av sentrale særavtaler

(09.01.2013) Tidligere har MFO informert om at SGS 1002 Arbeidstøy og musikkinstrumenter er prolongert. Avtalen gjelder fram til 31.12.2014.
Forhandlingene om SGS 1001 Reiseregulativet er prolongert med endret kronesats i § 4; kompensasjon for å benytte egen bil i tjenesten er økt til inntil kr 11.200,- pr år. Hele avtaleteksten finner du her.
SGS 1020 OU midler er også prolongert med en liten presisering i pkt 4. Avtalen vil bli lagt ut på MFOs hjemmesider så snart vi har den tilgjengelig.
Forhandlingene om SGS 1010 Følge av pasient/elev/klient pågår fortsatt.

Kurs for tillitsvalgte i videregående skoler

(09.01.2013) MFO inviterer til kurs for tillitsvalgte i videregående skoler på Sørmarka kurs- og konferansesenter 5. februar til 6. februar 2013.
På kurset vil vi ta opp følgende temaer: MDD linjene og kulturskolene, opptakskrav på Mdd linjene, Læreplanimplementering, Ensembleledelsesfaget, tariff mv.

Ytring: – Det frie musikkfeltet strupes

(05.01.2013) I en artikkel om de store problemene for norske plateselskaper på nrk.no 10. desember uttaler statssekretær i Kulturdepartementet Kjersti Stenseng at «Platebransjen kan ikke regne med økonomisk drahjelp framover. Norsk plateutgivelser tilhører en kommersiell bransje og må tilpasse seg markedet». Dette kan ikke stå ukommentert, skriver Bugge Wesseltoft. 

Støtte fra evta.no Norsk stemmepedagogisk forum

(04.01.2013) Evta.no Norsk stemmepedagogisk forum stiller seg bak oppfordringen fra MFO om snarest å begynne arbeidet med lovfesting og rammeverk av "kulturskoletimen". Hele brevet fra foreningen finner du her. Brevet fra MFO finner du her.

Image

MFO i budsjetthøringer

() MFO har presentert sine synspunkter på Regjeringen Solbergs statsbudsjett. Våre meninger er i stor grad presentert i denne saken, men her kan du også laste ned notatene som ble overlevert komiteen.

 

Kunstnernettverket: Uforståelige kutt

() Fredag ble Regjeringen Solbergs tilleggsproposisjon til Statsbudsjettet lagt fram. Her går det fram at Regjeringen ønsker å kutte i kunstnerstipendene og overføringene til Norsk kulturfond. Kunstnernettverket, som er en sammenslutning av de viktigste kunstnerorganisasjonene i Norge, mener at kuttene er uforståelige og vil sparke beina under mange kunstnerskap.

>> Neste side - 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12