Aktuelt / Eldre nyhetssaker / 2013
Image

Gratis ENO til alle MFO-medlemmer!

(11.03.2013) I en tid der norsk musikkjournalistikk har forfalt til blodfattig forbrukerveiledning for et produkt stadig færre kjøper, ønsker ENO å vekke til live entusiasmen ved det å skrive og det å lese om musikk. Dagens platekjøpere og nedlastere klarer utmerket godt å orientere seg i dagens plateflom og foreta kvalitetsvurderinger på egen hånd.
Da er det noe annet med dybdeintervjuer, innblikk i store og små musikkmiljø, musikkhistorie eller interessante, overraskende og grundige analyser. Den type musikkjournalistikk finnes nærmest ikke i norsk presse. Den ønsker ENO å tilby.

Image

Hvordan profilere og skaffe økonomi til et musikkprosjekt?

(05.03.2013) Invitasjon til et praktisk seminar med Tom Remlov for kirkemusikere og andre som driver fram musikkproduksjoner.
Tid: Fredag 19. april 2013.
Sted: Kirkens Hus, Oslo.

Ytring: Kulturpolitikken etter 2014

(04.03.2013) Kulturpolitikken de siste åra har vært preget av økte bevilgninger og positiv stemning, ja det har gått så langt at gamle fiender har blitt venner for livet og budsjettframlegginger er omtrent like stas som et plateslipp var på åttitallet. Det er imidlertid to tapere i denne kulturfesten, nemlig barna og kunstnerne. Dette har vi i MFO påpekt til det kjedsommelige. Vi er derfor glade for at både kulturskole og kunstneres levekår nevnes spesielt i Kulturutredningen som ble lagt fram i dag og vi håper dette vil få konsekvenser for utformingen av Kulturløftet 3.
 

MFOs vederlagsfond stopper utbetaling av støtte for resten av 2013

(27.02.2013)  

Inntektene til MFOs vederlagsfond har minket de siste årene.

Nå kan du laste ned Musikerpakken 2013

(20.02.2013) I samarbeid med skatteeksperten og skribenten Otto Risanger har Musikernes fellesorganisasjon også i år gleden av å tilby våre medlemmer den innholdsrike Musikerpakken til gratis nedlasting.

INFI: Bandkurs på Nasjonal Jazzscene 2.-3. mars

(18.02.2013) Bli med på todagers jazzworkshop med INFI 2.-3. mars! Kurset holdes på Nasjonal Jazzscene på Karl Johansgate i Oslo. Kurset varer fra kl. 11.00 til 17.00 lørdag og søndag, og avsluttes med konsert søndag kl. 16.00 der venner og familie er hjertlig velkomne. Vi vil raskt komme i gang med å spille sammen og sette sammen repertoar til avslutningskonsert søndag. Målet for helgen er at alle skal få prøvd seg på å improvisere og spille forskjellige typer jazz i band.

Bli med i debatten om «nye» MFO!

(17.02.2013) MFOs organisasjonskomite avsluttet ved årsskiftet arbeidet med forslag til ny organisasjonsstruktur. Forbundsstyret behandlet innstillingen på sitt møte 21.1.2013 og besluttet at innstillingen skulle sendes ut til MFOs regionlag og deretter publiseres på våre nettsider.

Actor-musicianship with Jeremy Harrison - 4-day workshop

(15.02.2013) Skuespiller-musikeren er dukket opp som et nytt begrep, og stadig oftere kreves det at skuespillere også skal beherske et musikkinstrument – eller at musikere også må være skuespillere. Instrumentene finner veien fra graven og opp på scenen, og danner grunnlaget for spennende konsepter. Musikkteaterfeltet i Norge er inne i en spennende endring der nye stemmer og uttrykk begynner å blomstre. Samtidig trues orkestrene i musikkteatret av stadig større bruk av singback – men kanskje finnes det andre måter å tenke levende musikk inn i teatret på? Kan levende musikk være premissleverandør for nye teaterformer?

MFO om forslag til nytt program for Arbeiderpartiet

(13.02.2013) I sitt utkast til nytt program for Arbeiderpartiet foreslår programkomiteen at det skal utarbeides et Kulturløftet III i samarbeid med kulturlivet. MFO ser fram til dette med forventninger både om at ufullførte løfter fra Kulturløftet I og II skal hentes fram og realiseres, og at det blir satt opp nye mål for bl.a. vesentlige forbedringer av kunstnernes levekår. 

Image

Harstad verdens første friby for musikk

(13.02.2013) MFO/SafeMUSE undertegnet i går avtale med Harstad om etablering av den første musikkfribyen. Harstad skal samarbeide Troms fylkeskommune og Kultur i Troms om å legge tilrette fribyoppholdet. - Dette er et viktig gjennombrudd for MFOs fribyarbeid, og arbeidet for kunstnerisk ytringsfrihet og menneskerettigheter, sier Renee Rasmussen, forbundsleder i MFO.
På bildet (f.v.): Harstads ordfører Marianne Bremnes, MFOs forbundsleder Renée Rasmussen og prosjektleder for SafeMUSE Jan Lothe Eriksen. (Foto: Anders Hovind)

>> Neste side - 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12