Aktuelt / Eldre nyhetssaker / 2012

Den kulturelle skolesekken harmoniseres

(27.06.2012) Landets fylkeskommuner og kunstnerorganisasjonene er enige om felles vilkår for kunstneres formidling i skolen.

Den kulturelle skolesekken skal sørge for at alle skoleelever i Norge får møte profesjonell kunst og kultur av alle slag. Ordningen administreres av fylkeskommunene, som hittil har operert med ulike oppdragsvilkår for kunstnerne.  Kunstnernettverket, en paraplyorganisasjon for 22 kunstner­organisasjoner og fylkeskommunene har nå forhandlet fram forslag til en avtale med felles lønns- og honorarsatser. Begge partene er fornøyd med at det nå blir mer forutsigbare og like vilkår over hele landet.

Norsk orgelfestival 2012

(21.06.2012) Norsk orgelfestival finner sted i Stavanger 7-12 september og programmet er nå klart. Årets festival vil i stor grad bli preget av 300-årsjubiléum for John Stanley, 200-årsjubiléum for L. M. Lindeman og 125-årsjubiléum for Fartein Valen. I tillegg har festivalen fokus på rekruttering og inviterer ungdom til «landsleir for organistspirer». Flere av våre medlemmer spiller dessuten på festivalen.

Music Norway erstatter MIC og MEN

(15.06.2012) Kulturdepartementet vil legge ned virksomhetene MIC Norsk musikkinformasjon og Music Export Norway (MEN) og overføre oppgavene til det som skal bli stiftelsen Music Norway. – Men det er fortsatt mye som er uklart, sier forbundsleder Renée Rasmussen i Musikernes fellesorganisasjon (MFO), og peker på at det aller viktigste er å opprettholde og utvikle servicetilbudet til musikerne og andre brukere, og ivareta de ansattes interesser i den prosessen som nå begynner.

Viktig opprop: Musikeres rettigheter som flypassasjerer

(13.06.2012) Fra den internasjonale musikerføderasjonen (FIM) hvor MFO er medlem, har vi mottatt følgende oppfordring til å underskrive på et opprop til støtte for yrkesmusikeres rettigheter som flypassasjerer. Oppropet er særlig aktuelt nå, fordi EU arbeider med en oppdatering av Forordning 261/2004 om flypassasjerers rettigheter.
MFO oppfordrer deg til å undertegne oppropet, og spre informasjon om oppropet til dine kolleger.

Arbeidslivets kunnskapsportal lanseres i dag

(12.06.2012) Arbeidslivet.no er en nettbasert kunnskapsportal om og for arbeidslivet. Nettsiden skal formidle nyheter, forskning, fakta, statistikk og meninger om utvalgte arbeidslivstema på en lett tilgjengelig måte. Temaene er sortert under overskriftene arbeid, lønn, velferd og internasjonalisering. 

Image

Trond Ytterbø fikk LOs kulturpris

(12.06.2012) LOs kulturpris deles i år ut for tjueførste gang. Kulturprisen tildeles personer, grupper, organisasjoner eller institusjoner som arbeider for å fremme arbeiderbevegelsens kultur.
Årets vinner er foreslått av MFO og har vært MFO-medlem i nesten 20 år. I denne perioden har vinneren hatt flere krevende verv i forbundet. Vinnerens liv er også farget av en utpreget solidaritetstanke, grupper som av en eller annen grunn faller utenfor i samfunnet tar opp stor plass både i vinnerens arbeidsliv og fritid. Det er altså ikke uten grunn at juryens avgjørelse var enstemmig.

Deler av Pearl Reference-trommesett til salgs

(22.05.2012) I forbindelse med et forsikringsoppgjør hvor mesteparten av et stjålet trommesett er kommet til rette etter at oppgjøret var avsluttet, har MFO for salg deler av et Pearl Reference trommesett. Objektene er vurdert/taksert av Joakim Nordin. Prisantydingen nedenfor tilsvarer 75 % av hans vurdering.

Ledige plasser hos Idékokeriet

(20.05.2012) Lyst til å bli en del av et kreativt fellesskap? Idékokeriet har noen ledige plasser for nye leietakere. Er du frilanser og jobber innenfor kreative næringer, kan du leie arbeidsplass (kontorplass) på Idékokeriet i gamle Schous bryggeri (Grünerløkka) for kr 2.300 (flexiplass) og kr 3.100 (egen plass) i måneden.

Få rabatt på leie av backline i Tyskland via Music Export Norway

(15.05.2012) Music Export Norway har inngått avtale med det tyske utleiefirmaet Backline Rental Service Germany (BRS) som innebærer at norske utøvere oppnår 40-50 prosent rabatt på leie av backline i Tyskland. Mer om BRS, deres utstyrsliste, og hvordan du oppnår rabatten, kan du lese hos Music Export Norway.

Utvidet adgang for elever på ungdomstrinnet til å ta fag fra videregående opplæring

(15.05.2012) MFO har i dag levert høringsuttalelse til Utdanningsdirektoratet på et forslag til forskriftsendring om utvidet adgang for elever på ungdomstrinnet til å ta fag fra videregående opplæring.

>> Neste side - 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12