Aktuelt / Eldre nyhetssaker / 2012
Image

To års fengsel for tre minutters protestsang

(17.08.2012) I dag falt dommen i den kontroversielle saken mot det russiske punkebandet Pussy Riot. De tre jentene i bandet tok seg inn i en russiskortodoks kirke i Moskva i februar i år og framførte en tre minutter lang protestsang hvor de ba jomfru Maria om å fjerne president Vladimir Putin. Pussy Riot ble umiddelbart pågrepet og tiltalt for å ha skapt offentlig uro og i dag ble jentene altså dømt til 2 års fengsel. I likhet med blant annet Amnesty International oppfatter MFO fengslingen av Pussy Riot som et klart brudd på Menneskerettighetserklæringen.

Image

Hørselsbevisst festivalpublikum

(16.08.2012) MFO var på plass på Øyafestivalen med hørselskampanjen plugin-turnon. I samarbeid med Norsk musikkråd og Lilleby Audio tilbød vi formstøpte ørepropper til hyggelige festivalpriser, gratis skumpropper sponset av 3M og informasjon om musikk og hørsel.
På årets Øyafestival ble det satt rekord for bestilling av formstøpte ørepropper. Hele 69 publikummere var innom standen og tok avstøpninger av ørene sine i løpet av de fire dagene festivalen pågår.

Image

Ella-prisen til Bugge

(14.08.2012) Bugge Wesseltoft ble under åpningen av Oslo Jazzfestival tildelt festivalens utmerkelse Ella-prisen. Prisen deles ut for å hylle personer som har gjort en ekstraordinær innsats for jazzen, jazzmiljøet i Oslo eller for Oslo Jazzfestival, og årets vinner har markert seg på mange av jazzens områder. Bugge Wesseltoft er en kjemper for jazzens kår, for at jazzmusikken skal få sin fortjente plass innenfor rammene av norsk kulturpolitikk, og for at musikere skal ha anstendige arbeidsvilkår, heter det i begrunnelsen.

LOs utdanningskonferanse 2012

(13.08.2012) Velkommen til LOs utdanningskonferanse 27.- 28. september på Sørmarka Kurs- og konferansesenter! I år får vi besøk av kunnskapsminister Kristin Halvorsen til åpningen.

Åpent møte: Forsking på Den kulturelle skolesekken

(13.08.2012) UNI Rokkansenteret er sammen med Høgskolen i Bergen engasjert av Kulturdepartementet til å utforske Den kulturelle skolesekken. Forskingsinnsatsen har ambisjon om å få fram et mangfold av stemmer, erfaringer og dilemmaer i feltet – og derigjennom bidra til at Den kulturelle skolesekken og dens aktører får nødvendige og gode innspill til videreutvikling og kompetanseheving. Forskingen skal gi innsikt i ordningens funksjon og betydning i praksis for ulike aktører (et brukernært perspektiv), dens organisatoriske oppbygging og utfordringer (et systemperspektiv), og utviklingspotensial.

Image

Edvard-pris til Lars Vaular

(09.08.2012) Musikeren Lars Vaular er tildelt Edvard-prisen 2012 i kategorien «Tekst til musikk» for albumet «Du betyr meg». Prisen, som består av Bruno Oldanis unike trofé, diplom og 50.000 kroner, ble overrakt under Øyafestivalen torsdag kveld.
- Det er utrolig stas å bli verdsatt på denne måten, jeg er overrasket og stolt over å motta prisen. Jeg føler meg motivert til å tørre å stole på meg selv og utforske nye og gamle impulser i tekstuniverset mitt, sier prisvinneren i en kommentar.

Fullt hus på spleiselaget

(06.08.2012) Notodden: Avslutningskonserten på Notodden bluesfestival var et spleiselag mellom 15 forskjellige fagforbund, og nærmere 30 lokale fagforeninger. Det ble valuta for pengene. Fyrverkeriet Carolyn Wonderland leverte fullt trøkk, sammen med Rita Engedalen og Margit Bakken.

Minnekonserten 22.juli

(25.07.2012) Flere av MFOs medlemmer spilte en sentral rolle i forbindelse med minnekonserten 22.7. på Rådhusplassen. Vegar Sandholt spilte "Til ungdommen" på Rådhusets klokker sammen med Kringkastingsorkesteret. Sandholt er overveldet av de positive reaksjonene og er blitt intervjuet av flere aviser, senest i Romerikes Blad.

Image

LO-blues i år også

(05.07.2012) Mikael Wiehe og Damer i blues blir trekkplastrene når LO arrangerer gratis avslutningskonsert på årets bluesfestival på Notodden. Og åpningen av festivalen skal sjefen sjøl, Roar Flåthen, besørge.

Nye fagutvalg i Fond for lyd og bilde

(02.07.2012) Fond for lyd og bilde skal fremme produksjon og formidling av innspilling av lyd-og filmopptak og fordeles til beste for rettighetshavere innenfor musikk, scene, film. Ordningen fordeler ca 30. millioner kroner i året og har søknadsfrister 1. februar og 1. september. Styret i fondet har nå oppnevnt fagutvalg for høsten 2012 og våren 2013.

>> Neste side - 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12