Aktuelt / Eldre nyhetssaker / 2012

UD ber om innspill

(26.09.2012) Utenriksdepartementet vil i dialog med kulturlivet og har opprettet en nettside der alle aktører kan sende inn innspill til stortingsmeldingen om internasjonalt kultursamarbeid. Fristen er 15. november.

Image

Jenny Hval er kåret til årets utfordrer

(25.09.2012) Musiker, tekstforfatter og lydkunstner Jenny Hval får TONOs utfordrerpris for albumet «Viscera». Juryen omtaler Jenny Hval som en stedig utfordrer i norsk musikkliv og beskriver albumet som befriende annerledes.
- «Viscera» («de indre organer») er et konseptalbum, som både på direkte og subtilt vis utforsker en slags «legemets væren i verden», uten at dette framstår som høyttravende eller fjernt. Albumet er et befriende annerledes, og forførende eksentrisk innslag i norsk musikk, som med et lite knippe årvåkne musikere og en medskapende produsent, skaper forventning om ny, uant musikk. Det sier juryen i sin begrunnelse.
- Jeg er svært takknemlig for denne prisen og juryens forståelse for arbeidet mitt, og jeg setter også pris på at jeg, med utgangspunkt i tekst og improvisasjon i en popmusikalsk kontekst, kan være en utfordrer i norsk musikk, sier prisvinneren i en kommentar.

Gratis instrumentforsikring ut året hvis du melder deg inn før 20. oktober!

(25.09.2012) Alle nye medlemmer som melder seg inn i MFO og betaler kontingent innen 20. oktober, får gratis instrumentforsikring ut året 2012.

Delta i LOs medlemsdebatt på nettet!

(24.09.2012) 24. september gikk startskuddet for LOs medlemsdebatt.  Debatten skal gå frem mot kongressen i mai 2013 og skal gi medlemmene muligheter til å si sin mening om hva som bør være LOs viktigste krav til politikerne. Nytt av året er at debatten er tett integrert med Facebook.

Spellemannprisen flyttes til Stavanger

(21.09.2012) Spellemannprisen, en av NRKs mest prestisjefylte sendinger, vil gå av stabelen i det nyåpnede konserthuset i Stavanger lørdag 23. mars neste år. Stavanger konserthus, med sine to store saler, er en velegnet arena for Spellemannarrangementene. Med samlet kapasitet på ca 2.500 publikummere og nye tekniske muligheter skal showet utvikles til nye høyder. 

Gi forskningen 10 minutter, ta lyttetesten!

(20.09.2012) Standard Norge – sammen med Musikkutstyrsordningen, NMR, MFO, et utvalg andre organisasjoner, kompetansepersoner og fagakustikere – jobber for tiden med å lage en standard for akustikk i musikklokaler.
En av disse dyktige fagakustikerne holder på med denne undersøkelsen, så i forskningens navn er det supert om du vil hjelpe til ved å bruke 10 minutter på denne lyttetesten. Du vil få høre fire lytteeksempler à 10 sekunder, og det er tre spørsmål som skal besvares.
Det anbefales å bruke hodetelefoner.

Informasjonsmøte om Stipendprogrammet for kunstnerisk utviklingsarbeid

(17.09.2012) Norges musikkhøgskole inviterer til informasjonsmøte om Stipendprogrammet for kunstnerisk utviklingsarbeid mandag den 24. september kl. 16 i rom 139. Nye stillinger for 2013 vil snart bli utlyst, og interesserte som vil søke via NMH oppfordres til å komme på informasjonsmøtet.

Oppdatert: Workshop for musikalartister, sangere og dansere 19. - 21. oktober

(14.09.2012) NoDa og MFO, i samarbeid med Det Norske Teater og Musikkteaterforum, inviterer til workshop for musikalartister, sangere og dansere i oktober. Det blir 3 hele dager med innstudering av musikalnummer, sangtrening og tekstanalyse. 
Dette er et seminar for dere som synger, danser og eller spiller roller, små eller store i musikkteatersammenheng. Du må være profesjonell utøver.

ERASMUS-program for musikk godt i gang

(12.09.2012) Erasmus-programmet "Polifonia" er nå godt i gang. Programmet ble startet i februar i år, og består av fem forskjellige delprosjekter. MFO er deltaker i delprosjekt fire; "LifeLong Learning: Education for Entrepreneurship". Denne gruppen skal blant annet besøke Rock City Namsos nå i høst.

Nytt innspill til Kunnskapsdepartementet om kunnskapsløftet

(11.09.2012) Kunnskapsdepartementet er i disse dager i ferd med å utarbeide en Stortingsmelding om Kunnskapsløftet. Denne meldingen er varslet skal komme i februar/mars 2013.

>> Neste side - 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12